קבב פרסי - קובידה
- טעמים אורבניים
- 26 במאי 2024
- זמן קריאה 1 דקות
עודכן: 11 באפר׳

קבב פרסי עסיסי בניחוח זעפרן עם שילוב של בשר טלה וצלעות – מתכון מסורתי למאכל הרחוב המפורסם מאיראן, שנצרב על גריל פחמים ומוגש לרוב עם אורז בסמטי או לאפה חמה.
מצרכים לקבב פרסי (12 קבבים):
700 גר בשר צלעות טחון טרי
700 גר בשר טלה טחון טרי
100 גר שומן ליה טחון טרי
4 בצלים לבנים גדולים
כמה חוטי זעפרן
מלח
פלפל שחור
הוראות ההכנה:
את חוטי הזעפרן נשרה בכוס זכוכית בכמה כפות מים רותחים ונערבב למספר דק׳ ונשאיר מכוסה עד שיגירו מצבעם
נגרד את הבצל בפומפייה ונסחט היטב מנוזלים אנחנו רוצים רק את בשר הבצל ואת מי הבצל נשמור בצד
בקערה רחבה נערבב את הבשר הבצל הזעפרן ונתבל היטב במלח ופלפל
נלוש היטב כ 12 דק ונכניס למקרר לכמה שעות עדיף למשך לילה
לשפד על שיפוד מתכת רחב בידיים רטובות במי הבצל ששמרנו על גריל פחמים חום בינוני גבוה
את הקבב פרסי ניתן להגיש עם מעט סומק מעל וליד עגבנייה ובצל צלויים ומעט עלי פטרוזיליה בצל ירוק ובזיליקום טריים
על המתכון
הקובידה – קבב פרסי מסורתי – מבוסס על שילוב של בשר שומני, בצל טרי וזעפרן המעניק ארומה עמוקה וצבע זהוב־כתמתם. מדובר במנה קלאסית מהמטבח האיראני שנצלית על גריל פחמים ומוגשת לצד אורז פרסי, עגבנייה קלויה ולימון. חשוב להשתמש בבשר איכותי ולטחון אותו דק במיוחד כדי לאפשר לקבב להחזיק על השיפוד בלי להתפרק. השריית התערובת ללילה מאפשרת לטעמים להתמזג ולמרקם להתייצב.
ערכים תזונתיים ל-100 גרם:
הערכים התזונתיים מבוססים על המרכיבים והכמויות המופיעים במתכון ומחושבים ע"י מערכת AI (בינה מלכותית).
(מומלץ להתייחס לערכים אלו כאל הנחיה כללית, ולא כאל נתונים מדויקים לחלוטין)
Comments