תבשיל דגים אדום לוהט
- טעמים אורבניים
- 4 במאי 2024
- זמן קריאה 2 דקות
עודכן: 10 באפר׳

תבשיל דגים הוא מנה ביתית עמוקה ועשירה, בסגנון מרוקאי חריף, שמככבת בארוחות שישי וחגים. רוטב אדום ולוהט עם אריסה, שום, עשבי תיבול ותבלינים – וכל נגיסה מהדג סופגת את הטעמים העזים.
מצרכים לתבשיל דגים (4-5 מנות):
2 דגים לבנים (לוקוס, בר ים או בורי) במשקל 700-800 גרם נקיים וחתוכים לפרוסות יפות עם האדרות הראש והזנב
קצת פחות מחצי כוס שמן זית
12 שיני שום חצויות
כף צלפים קצוצים
4 פילטים אנשובי קצוצים
3 כפות אריסה באיכות טובה
5 עגבניות בשלות מגורדות גס בפומפייה
2 כפות רסק עגבניות
2 כפות פפריקה מרוקאית מתוקה
2 כפות פפריקה חריפה
כפית כמון טחון
כפית כרויה (קימל) טחונה
כף סוכר לבן
כפית מלח
חצי כפית פלפל לבן טחון
חצי לימון כבוש קצוץ
כוסברה טרייה קצוצה דק לפי טעם
הוראות ההכנה:
בסיר רחב עם שוליים נמוכים מחממים שמן עם האריסה, האנשובי, השום והתבלינים על אש נמוכה.
מוסיפים את העגבניות, הצלפים ורסק העגבניות ומטגנים כדקה.
מוסיפים כוס מים חמים ומנענעים את הסיר ומבשלים עם מכסה מספר דקות עד לקבלת רוטב סמיך ואדום.
מסדרים את ראשי הדג באמצע ומבשלים על אש נמוכה כ-15 דקות.
מתקנים תיבול ומוסיפים את הדגים. עם כף שופכים עליהם מהרוטב.
מבשלים כ-15 דקות נוספות, מדי פעם מנענעים בעדינות את הסיר שכל הדגים יקבלו מהרוטב.
מכבים את האש, מפזרים לימון כבוש וכוסברה ומשאירים לסיר לנוח רבע שעה מכוסה.
בתאבון!
ניתן להשתמש בכל סוג דג לבן, כגון לוקוס, בר ים או בורי.
על המתכון
תבשיל דגים מרוקאי אדום ולוהט הוא לב ליבה של ארוחת שישי משפחתית. הרוטב החם נבנה על בסיס אריסה, שום, אנשובי ותבלינים כמו פפריקה חריפה, כרויה וכמון שמעניקים לו עומק, מתיקות עדינה וחריפות ממכרת. הדג מתבשל לאט ברוטב הסמיך, סופג כל שכבת טעם ומקבל צבע וניחוח שאין לטעות בהם. ניגוב עם חלה טרייה הוא לא אופציה – זו חובה.
ערכים תזונתיים ל-100 גרם:
הערכים התזונתיים מבוססים על המרכיבים והכמויות המופיעים במתכון ומחושבים ע"י מערכת AI (בינה מלכותית).
(מומלץ להתייחס לערכים אלו כאל הנחיה כללית, ולא כאל נתונים מדויקים לחלוטין)
Comments