top of page

הצטרפו לערוץ ה WhatsApp שלנו!
קבלו מתכונים חדשים, טיפים קולינריים והשראה למטבח ישירות לנייד.

פידה עם סוג'וק וגבינת סולוגוני

עודכן: 13 באפר׳

פידה טורקי במילוי גבינת סולוגוני ונקניק סוג'וק אפוי בתנור

פידה מסורתי מהמטבח הטורקי עם גבינת סולוגוני ונקניק סוג'וק – שילוב קלאסי של בצק פריך, גבינה נמתחת וטעמים מתובלים מהגריל.


מצרכים לפידה:

לבצק:

  • 300 גרם קמח לחם

  • 3.5 גרם שמרים יבשים

  • קורט סוכר

  • 80 מ"ל מים חמימים

  • 100 מ"ל חלב חם

  • 1 כף שמן זית כתית מעולה

  • חצי כפית מלח

  • 1 חלמון ביצה

למילוי:

  • 150 גרם גבינת סולוגוני גאורגי מגורד

  • כף שמנת חמוצה

  • 80 גרם נקניק סוג'וק מקולף ממעטפת

  • חלבון ביצה

להגשה:

  • ירקות טריים ופלחי לימון



הוראות ההכנה

מכינים את הבצק:

  • מנפים את הקמח לקערה ויוצרים גומה קטנה באמצע מוסיפים שמרים וסוכר ומערבבים עם מים ומניחים בצד 10 דק׳ עד שעולה קצף והשמרים מתחילים לעבוד.

  • מוסיפים את החלב השמן והמלח ולשים ביד או במעבד מזון כ-6-8 דקות עד להיווצרות בצק אחיד.

  • עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומתפיחים כשעה וחצי במקום חמים.

המילוי:

  • בקערה מערבבים את הגבינה והחלבון יחד.

  • את הנקניק פורסים לפרוסות.

הכנה:

  • מחממים תנור ל-200 מעלות חימום מעלה/מטה ומרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה.

  • מפזרים מעט קמח על משטח העבודה ומחלקים את כדור הבצק לשני חלקים שווים.

  • מרדדים את הבצק לאורכו בעזרת מערוך לצורת אליפסה, ומורחים מהגבינה במרכזו, ומשאירים שוליים ריקים של כ-1-2 ס"מ.

  • מסדרים מחצית מפרוסות הסוג׳וק לאורך הבצק ומהדקים בעדינות, מגלגלים בזהירות את השוליים של הבצק כלפי מעלה ולוחצים קלות בפינות, להידוק סופי לצורת סירה.

  • לוחצים אותן היטב, כדי שלא ייפתחו במהלך האפייה.

  • מערבבים את החלמון בקערה קטנה, ומברישים בו את שולי המאפה.

  • אופים כ-15 דקות עד להזהבה ופריכות.

  • מגישים עם ראשד ופלח לימון.


 

על המתכון

פידה הוא מאפה סירה טורקי שמככב בשווקים ובמאפיות. בגרסה הזו הוא מתמלא בגבינת סולוגוני – גבינה חצי קשה גאורגית – ובנקניק סוג'וק מתובל שמעניק עומק של טעמים. המאפה נאפה עד שהוא פריך בשוליים ורך במרכז, ויחד עם פלח לימון טרי, הוא מושלם לארוחת ערב חורפית או כפינוק בסוף השבוע.

 

ערכים תזונתיים ל-100 גרם:

הערכים התזונתיים מבוססים על המרכיבים והכמויות המופיעים במתכון ומחושבים ע"י מערכת AI (בינה מלכותית).

(מומלץ להתייחס לערכים אלו כאל הנחיה כללית, ולא כאל נתונים מדויקים לחלוטין)




Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page