הרוטב הסמיך והקסום שהוא למעשה סוג של צ׳אטני הודי שהתגלגל בדרך לא דרך לעירק. רוטב צהוב כתום שבצבעו החשוף והעז מלווה כמעט כל מאכל בשולחן המסורתי. העמבה היא סיפור עצמאי על דרכי התבלינים שנפגשו במסעם של עולי עירק. על האדמה הזו שעשירה בטבע ובאזרחות גדלו התבלינים שהעניקו לרוטב את גוון הטעמים הססגוני והעמוק. היום, בכל דוכן פלאפל או שווארמה ובטח סביח תוכלו למצוא אותו לאחר שהתאזרח בישראל
זמן הכנה: 15 דקות | כבישה: 2 ימים | בישול: 20 דקות | רמת קושי: קל | ערכים תזונתיים
מצרכים לעמבה עירקית:
2 מנגו גדולים ירוק בוסר, קלופים מזן שלי (בתחילת יולי זאת העונה)
2 כפיות מלח
3 כפות שמן זית
3-4 שיני שום קצוצות דק
2-3 צ׳ילי אדום חתוך לטבעות של חצי ס״מ
חצי כפית פפריקה
חצי כפית זרעי חרדל
1 כפית אבקת קארי הודי
רבע כפית חילבה טחונה
חצי כפית כמון
חצי כפית זרעי כוסברה טחונה
חצי כפית פלפל לבן טחון
1 כף סוכר חום
חצי כוס מים
מיץ מחצי לימון
שליש כוס חומץ תפוחים
הוראות ההכנה:
כבישה:
פורסים את המנגו לפרוסות עבות של ס״מ ומצפים אותו במלח בכל צדדיו.
מניחים בקערה להפרשת נוזלים ומכניסים מכוסה למקרר לכבישה יומיים. מדי כמה שעות הופכים את הפרי לכבישה אחידה.
בישול:
בסיר מחממים את השמן על אש בינונית נמוכה ומחממים את זרעי החרדל עד לקולות פצפוץ.
מוסיפים את השום והפלפל החריף עד לאידוי ולריכוך כ 2-3 דק׳.
מוסיפים את שאר התבלינים מערבבים ומקפיצים עוד כדקה ונזהרים שלא ישרפו.
מוסיפים את המנגו הסוכר חום והמים.
מערבבים ומגבירים אש לבינונית גבוהה.
מערבבים כמה דק עד שהמנגו מתרכך והנוזלים מצטמצמים מעט.
מכבים את האש ומוסיפים את החומץ.
מוציאים חצי מפלחי המנגו לצלחת ובעזרת מוט בלנדר ידני מרסקים את התערובת למחית חלקה.
מוסיפים את מחית המנגו לסיר ומערבבים.
מתקנים תיבול לפי הטעם.
מצננים ומחלקים לצנצנות מעוקרות.
ערכים תזונתיים של עמבה עירקית למנה של 100 גרם:
הערכים התזונתיים מבוססים על המרכיבים והכמויות המופיעים במתכון ומחושבים ע"י מערכת AI (בינה מלכותית).
(מומלץ להתייחס לערכים אלו כאל הנחיה כללית, ולא כאל נתונים מדויקים לחלוטין)
Comments