top of page

הצטרפו לערוץ ה WhatsApp שלנו!
קבלו מתכונים חדשים, טיפים קולינריים והשראה למטבח ישירות לנייד.

פידה סוג'וק וגבינת סולוגוני

פידה סוג'וק וגבינת סולוגוני, מאפה טורקי מסורתי. הפידה עשויה מבצק דק, וממולאת בסוג'וק, נקניק טורקי עשוי בשר טלה או בקר, וגבינת סולוגוני, גבינה יוונית מלוחה.

יש דברים שאף פעם אין לי מספיק - בצק! כמעט כל מה שקשור לבצק עם תוספות טעימות ויצירתיות אני אוהב. הפידה הטורקי הוא מן שילוב של פיצה, חצ׳פורי ולחמג׳ון. הוא אחד הטעימים שכיף לאכול בכל רגע ביום ולמלא אותו בכל מילוי שעולה על דעתכם, בשר, גבינות, ירקות וגם פירות ים. טורקיה היא המלכה


מצרכים לפידה:

לבצק:

  • 300 גרם קמח לחם

  • 3.5 גרם שמרים יבשים

  • קורט סוכר

  • 80 מ"ל מים חמימים

  • 100 מ"ל חלב חם

  • 1 כף שמן זית כתית מעולה

  • חצי כפית מלח

  • 1 חלמון ביצה

למילוי:

  • 150 גרם גבינת סולוגוני גאורגי מגורד

  • כף שמנת חמוצה

  • 80 גרם נקניק סוג'וק מקולף ממעטפת

  • חלבון ביצה

להגשה:

  • ירקות טריים ופלחי לימון


הוראות ההכנת

הבצק:

  • מנפים את הקמח לקערה ויוצרים גומה קטנה באמצע מוסיפים שמרים וסוכר ומערבבים עם מים ומניחים בצד 10 דק׳ עד שעולה קצף והשמרים מתחילים לעבוד.

  • מוסיפים את החלב השמן והמלח ולשים ביד או במעבד מזון כ-6-8 דקות עד להיווצרות בצק אחיד.

  • עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומתפיחים כשעה וחצי במקום חמים.

המילוי:

  • בקערה מערבבים את הגבינה והחלבון יחד.

  • את הנקניק פורסים לפרוסות.

הכנה:

  • מחממים תנור ל-200 מעלות חימום מעלה/מטה ומרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה.

  • מפזרים מעט קמח על משטח העבודה ומחלקים את כדור הבצק לשני חלקים שווים.

  • מרדדים את הבצק לאורכו בעזרת מערוך לצורת אליפסה, ומורחים מהגבינה במרכזו, ומשאירים שוליים ריקים של כ-1-2 ס"מ.

  • מסדרים מחצית מפרוסות הסוג׳וק לאורך הבצק ומהדקים בעדינות, מגלגלים בזהירות את השוליים של הבצק כלפי מעלה ולוחצים קלות בפינות, להידוק סופי לצורת סירה.

  • לוחצים אותן היטב, כדי שלא ייפתחו במהלך האפייה.

  • מערבבים את החלמון בקערה קטנה, ומברישים בו את שולי המאפה.

  • אופים כ-15 דקות עד להזהבה ופריכות.

  • מגישים עם ראשד ופלח לימון.

ערכים תזונתיים ל-100 גרם:

הערכים התזונתיים מבוססים על המרכיבים והכמויות המופיעים במתכון ומחושבים ע"י מערכת AI (בינה מלכותית).

(מומלץ להתייחס לערכים אלו כאל הנחיה כללית, ולא כאל נתונים מדויקים לחלוטין)


58 צפיות0 תגובות

פוסטים קשורים

הצג הכול

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page