אלפחורס הן עוגיות מסורתיות מהמטבח הארגנטינאי, עשויות מבצק עדין עם קורנפלור, שמעניק להן מרקם נמס בפה. העוגיות ממולאות בריבת חלב עשירה, ויש להן אינספור גרסאות – כל אזור וכל עקרת בית מתגאים במתכון הייחודי שלהם. הטעם שלהן משתבח לאחר יום במקרר, כשהבצק סופג את הלחות מהמלית, מה שהופך אותן לעוד יותר מענגות.
מצרכים לאלפחורס:
200 גרם חמאה רכה
150 גרם סוכר
3 חלמונים
1 כפית תמצית וניל
300 גרם קמח
150 גרם קורנפלור (מייסנה)
1 כפית אבקת אפייה
גרידת לימון (כ-1/2 כפית, אופציונלי) יש שמשתמשים בתפוז
400 גרם ריבת חלב
קוקוס מגורר לציפוי
הוראות ההכנה:
בקערה גדולה, מערבבים את החמאה והסוכר עד שהתערובת הופכת לקרמית.
מוסיפים את החלמונים ואת תמצית הווניל, ומערבבים עד שהכל נטמע היטב.
מנפים את הקמח, הקורנפלור ואבקת האפייה, ומוסיפים לתערובת החמאה בהדרגה. אפשר להוסיף את גרידת הלימון בשלב זה אם רוצים.
מערבבים את הבצק בעדינות רק עד איחוד. חשוב להימנע מלישה ממושכת כדי שהעוגיות יישארו רכות.
עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל-30 דקות לפחות.
מרדדים את הבצק לעובי של כ-0.5 ס"מ וחותכים לעיגולים בקוטר של כ-5 ס"מ.
מסדרים את העוגיות על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-10-12 דקות, עד שהעוגיות זהובות קלות (כמעט לבנות) ולא נוגעים עד שמתקררות.
לאחר שהעוגיות התקררו, מורחים שכבה נדיבה של ריבת חלב על עוגייה אחת ומצמידים אליה עוגייה נוספת.
מגלגלים את הצדדים בקוקוס ושומרים בצנצנת אטומה.
הכי טעים יום למחרת שהעוגייה ספגה את רטיבות ריבת החלב.
ערכים תזונתיים ל-100 גרם:
הערכים התזונתיים מבוססים על המרכיבים והכמויות המופיעים במתכון ומחושבים ע"י מערכת AI (בינה מלכותית).
(מומלץ להתייחס לערכים אלו כאל הנחיה כללית, ולא כאל נתונים מדויקים לחלוטין)
Comments