top of page

הצטרפו לערוץ ה WhatsApp שלנו!
קבלו מתכונים חדשים, טיפים קולינריים והשראה למטבח ישירות לנייד.

עוגת גזר אמריקאית

עוגת גזר רכה עם קרם גבינת שמנת מעל, מקושטת בברס אגוזי לוז מסוכרים.
Photo by Lorena Martínez

עוגת גזר אמריקאית היא קינוח פופולרי שבתחילה הוגשה לרוב בחג ההודיה ועם הזמן הפכה לנחלת הכלל והפכה מזוהה עם המטבח האמריקאי. בעולם כולו, עוגת גזר היא מקור טוב לסיבים תזונתיים ויטמינים ומינרלים, היא מכילה גם כמות קטנה של שומן רווי. מבחינה חיצונית עוגת גזר היא עוגה יפהפייה. בצק העוגה הוא בצבע כתום בהיר יפהפה ומזמין. היא רכה, עסיסית ויש לה מרקם נעים בפה. עוגת גזר היא עוגה קלאסית והיא אהובה על ידי ילדים ומבוגרים כאחד.



מצרכים לעוגת גזר:

  • 160 גרם סוכר לבן

  • 160 גרם סוכר חום

  • 4 ביצים M

  • 240 גרם שמן חמניות

  • 320 גרם גזר מגורר

  • 240 גרם קמח חיטה

  • 20 גרם אבקת אפייה

  • 2 כפיות אבקת קינמון

לקרם:

  • 160 גרם חמאה חתוכה לקוביות בטמפרטורת החדר

  • 320 גר' אבקת סוכר

  • 160 גרם גבינת שמנת קרה (פילדלפיה הכי טוב)

לקישוט:

  • 100 גר׳ ברס אגוזי לוז מסוכרים


אופן הכנת העוגה:

  1. מחממים תנור עליון ותחתון ל-180 מעלות.

  2. משמנים 2 תבניות אינגליש קייק ומרפדים בנייר אפייה.

  3. בקערה גדולה טורפים היטב את הסוכר, הביצים והשמן לתערובת אחידה.

  4. מוסיפים את הגזר המגורד ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

  5. מנפים את הקמח לקערה נפרדת ומוסיפים פנימה את אבקת האפייה והקינמון

  6. מוסיפים בהדרגה לתערובת הגזר תוך כדי ערבוב עד לקבלת תערובת אחידה ללא גושי קמח.

  7. מחלקים את התערובת בין שתי התבניות ומעבירים לאפייה בתנור החם למשך 30-35 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.

  8. מוציאים את העוגות מהתנור ומניחים על רשת להתקרר לחלוטין . (לפחות שעה לצינון לפני שמנתקים מהתבניות)

  9. עוטפים את העוגות בניילון נצמד ומעבירים למקרר ללילה.

אופן הכנת הקרם:

  1. בקערה גדולה, מקציפים את החמאה בטמפרטורת החדר יחד עם אבקת הסוכר מספר דקות עד שהתערובת הופכת חלקה וקרמית.

  2. מוסיפים את הגבינה הקרה ומקציפים עד שהקרם הופך לקצפת תפוחה ובהירה.


הרכבת העוגה:

  1. מוציאים את העוגות מהמקרר.

  2. נחלק את הקרם לשתיים וכל חלק לחלק לשתיים פעם נוספת כך שיותרו ארבעה חלקים שווים

  3. בעזרת סכין מסור ארוכה (סכין קונדיטוריה או סכין לחם) חוצים את העוגה לאורכה

  4. את חלק הבסיס מהעוגה נמרח בחלק אחד מהקרם ונכסה שוב בחלק העליון שחתכנו ומעליו נמרח בחלק נוסף של הקרם

  5. נפזר מעל ברס אגוזי לוז מסוכרים



ערכים תזונתיים ל-100 גרם:

הערכים התזונתיים מבוססים על המרכיבים והכמויות המופיעים במתכון ומחושבים ע"י מערכת AI (בינה מלכותית).

(מומלץ להתייחס לערכים אלו כאל הנחיה כללית, ולא כאל נתונים מדויקים לחלוטין)



8 צפיות0 תגובות

פוסטים קשורים

הצג הכול

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page