top of page

הצטרפו לערוץ ה WhatsApp שלנו!
קבלו מתכונים חדשים, טיפים קולינריים והשראה למטבח ישירות לנייד.

טארט טאטן תפוחים של איוון מסלוב

טארט טאטן תפוחים של איוון מסלוב
שף איוון מסלוב | אינסטגרם: chefmaslov

אני לא מעריץ גדול של קונדיטוריה. אני מעדיף ארוחות פשוטות וקלילות, בלי יותר מדי מאמץ. אבל מדי פעם אני מרגיש צורך להכין משהו מיוחד, קינוח שיהיה גם טעים וגם מרשים. הנה מתכון לקינוח קלאסי ויחסית פשוט - טארט טאטן תפוחים. טארט טאטן הוא קינוח צרפתי, שמבוסס על בצק עלים ותפוח עץ מקורמל הנאפים ביחד. המתכון נפלא בפשטותו, מתאים להכנה מהירה וטעים במיוחד, אך יש להיות מדויקים.


זמן הכנה: 55 דקות | רמת הקושי: בינוני | ערכים תזונתיים


מצרכים לטארט טאטן תפוחים:

  • 6 תפוחים ירוקים מזן גרנד סמיט

  • 300 גר סוכר (בערך כוס)

  • חצי כוס מים

  • כפית של מחית וניל

  • בצק עלים קפוא

  • 50 גרם חמאה

  • חצי לימון


הוראות הכנה:

  1. מקלפים את תפוחי העץ, מוציאים את הליבה וחותכים לרבעים.

  2. מניחים את תפוחי העץ בקערה עם מיץ לימון, כדי למנוע מהם להשחיר.

  3. מחממים מחבת מתאימה לתנור על אש בינונית.

  4. מוסיפים את הסוכר עם המים ומבשלים על אש גבוהה כ- 5 דקות עד שהסוכר נמס והופך לקרמל בצבע חום בהיר שקוף.

  5. מוסיפים את המחית וניל והחמאה וממיסים אותה.

  6. מסדרים את תפוחי העץ במחבת ומבשלים על אש גבוהה במשך כ-5 דקות, עד שהתפוחים מתחילים להתרכך.

  7. מוציאים את בצק העלים מהמקפיא ומרדדים אותו לעלה בעובי של כ-3 מ"מ.

  8. מניחים את בצק העלים על תפוחי העץ ומדביקים אותו היטב לכל צדדי המחבת.

  9. אופים את הטארט בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות צלזיוס במשך כ-20 דקות, עד שהבצק מזהיב.

בתאבון!

אהבתם את המתכון? נשמח שתשתפו

ערכים תזונתיים למנה אחת (כ-250 גרם):

הערכים התזונתיים מבוססים על המרכיבים והכמויות המופיעים במתכון ומחושבים ע"י מערכת AI (בינה מלכותית).

(מומלץ להתייחס לערכים אלו כאל הנחיה כללית, ולא כאל נתונים מדויקים לחלוטין)

  • אנרגיה: 500 קלוריות

  • חלבון: 6 גרם

  • שומן: 25 גרם

  • פחמימות: 60 גרם

  • סיבים תזונתיים: 4 גרם

  • סוכר: 25 גרם

  • נתרן: 100 מיליגרם

4 צפיות0 תגובות

פוסטים קשורים

הצג הכול

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page