top of page

הצטרפו לערוץ ה WhatsApp שלנו!
קבלו מתכונים חדשים, טיפים קולינריים והשראה למטבח ישירות לנייד.

פסטו בזיליקום

תמונה של קערה של פסטו בזיליקום, מוגש עם עלי בזיליקום טריים. הפסטו הוא רוטב איטלקי מסורתי עשוי מעלי בזיליקום, שום, צנוברים, גבינה קשה ושמן זית. הוא בעל מרקם קרמי וטעם עשיר, וניתן להשתמש בו במגוון מנות, כגון פסטות, סלטים, כריכים או מנות ראשונות.

זמן הכנה: 15 דקות | רמת קושי: קל | ערכים תזונתיים


פסטו בזיליקום הוא רוטב איטלקי קלאסי, מלא בטעמים עשירים וריח משכר. שילוב מושלם של בזיליקום טרי, צנוברים קלויים וגבינת פרמזן יוצר רוטב רב-תכליתי שמתאים לפסטה, כממרח או כתיבול למגוון מנות


מצרכים לפסטו בזיליקום:

  • 60 גרם עלי בזיליקום (שטופים היטב ללא הגבעולים)

  • 50 גרם צנוברים

  • 60 גרם גבינת פרמזן או פקורינו

  • 100 מ"ל שמן זית כתית מעולה

  • 2 שיני שום מקולפות

  • מלח אטלנטי לפי הטעם

  • כמה כפות מים חמימים


הוראות ההכנה:

  1. מקלפים את שיני השום ומוסיפים לקערת מכתש ועלי.

  2. מוסיפים את עלי הבזיליקום והצנוברים ומתחילים לכתוש.

  3. כאשר העיסה אחידה, מוסיפים את שמן הזית בהדרגה, תוך כדי כתישה.

  4. מוסיפים את הגבינה וממשיכים לכתוש עד שמתקבל מרקם פסטו רצוי.

  5. מוסיפים כמה כפות מים חמימים כדי לקבל מרקם פחות כבד.

  6. מתבלים במלח לפי הטעם.

  7. משתמשים ברוטב מיידית או אוטמים בצנצנת ומכניסים למקרר.

אפשר לעשות את התהליך במעבד מזון

הערות:

  • פסטו בזיליקום נשמר במקרר עד שבוע.

  • ניתן להקפיא פסטו בזיליקום עד שלושה חודשים.


ערכים תזונתיים ל-100 גרם:

הערכים התזונתיים מבוססים על המרכיבים והכמויות המופיעים במתכון ומחושבים ע"י מערכת AI (בינה מלכותית).

(מומלץ להתייחס לערכים אלו כאל הנחיה כללית, ולא כאל נתונים מדויקים לחלוטין)


צפייה 10 תגובות

פוסטים קשורים

הצג הכול

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page