זמן הכנה: 15 דקות | רמת קושי: קל | ערכים תזונתיים
פסטו בזיליקום הוא רוטב איטלקי קלאסי, מלא בטעמים עשירים וריח משכר. שילוב מושלם של בזיליקום טרי, צנוברים קלויים וגבינת פרמזן יוצר רוטב רב-תכליתי שמתאים לפסטה, כממרח או כתיבול למגוון מנות
מצרכים לפסטו בזיליקום:
60 גרם עלי בזיליקום (שטופים היטב ללא הגבעולים)
50 גרם צנוברים
60 גרם גבינת פרמזן או פקורינו
100 מ"ל שמן זית כתית מעולה
2 שיני שום מקולפות
מלח אטלנטי לפי הטעם
כמה כפות מים חמימים
הוראות ההכנה:
מקלפים את שיני השום ומוסיפים לקערת מכתש ועלי.
מוסיפים את עלי הבזיליקום והצנוברים ומתחילים לכתוש.
כאשר העיסה אחידה, מוסיפים את שמן הזית בהדרגה, תוך כדי כתישה.
מוסיפים את הגבינה וממשיכים לכתוש עד שמתקבל מרקם פסטו רצוי.
מוסיפים כמה כפות מים חמימים כדי לקבל מרקם פחות כבד.
מתבלים במלח לפי הטעם.
משתמשים ברוטב מיידית או אוטמים בצנצנת ומכניסים למקרר.
אפשר לעשות את התהליך במעבד מזון
הערות:
פסטו בזיליקום נשמר במקרר עד שבוע.
ניתן להקפיא פסטו בזיליקום עד שלושה חודשים.
ערכים תזונתיים ל-100 גרם:
הערכים התזונתיים מבוססים על המרכיבים והכמויות המופיעים במתכון ומחושבים ע"י מערכת AI (בינה מלכותית).
(מומלץ להתייחס לערכים אלו כאל הנחיה כללית, ולא כאל נתונים מדויקים לחלוטין)
Comments