עוגת גבינה אפויה ללא סוכר וללא גלוטן
זמן הכנה: 10 דקות | זמן אפייה: כשעה | רמת הקושי: קל | ערכים תזונתיים
מצרכים לעוגת גבינה אפויה ללא סוכר וללא גלוטן:
1 ק"ג גבינה לבנה 9% או 5%
60 גרם קורנפלור
60 גרם אינסטנט פודינג וניל סוויטאנגו (ללא סוכר)
10-12 שקיות סוכרזית, לטעום (ניתן להחליף ב 120 גרם סוכר או 100 גרם אבקת סוכר)
3 ביצים שלמות (ללא הקצפה)
מעט וניל
תבנית בקוטר 22
לציפוי:
שמנת להקצפה 38% (ללא סוכר)
חצי כוס חלב
3 כפות פודינג וניל
מעט וניל
7 שקיות סוכרזית
העוגה הזו היא אחת העוגות האהובות עלי. היא קלה להכנה, טעימה מאוד וגם בריאה. אני ממליצה בחום לנסות אותה.
הוראות הכנה:
הכנת העוגה:
מחממים תנור ל-170 מעלות.
בקערה גדולה, מערבבים יחד את כל המרכיבים, עד לקבלת בלילה אחידה.
יוצקים את הבלילה לתבנית בינונית קוטר 22 או פיירקס משומנת היטב.
אופים במשך 40-60 דקות, או עד שהעוגה מזהיבה.
מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בפנים למשך 10 דקות נוספות.
מוציאים את העוגה מהתנור ומצננים אותה לחלוטין.
הכנת הציפוי:
בקערה גדולה, מקציפים את השמנת עד לקבלת קצף יציב.
מוסיפים את שאר המרכיבים ומקציפים עד לקבלת תערובת אחידה.
יוצקים את הציפוי על העוגה הקרה.
הגשה:
ניתן להגיש את העוגה קרה או בטמפרטורת החדר.
אהבתם את המתכון? נשמח שתשתפו
ערכים תזונתיים למנה אחת (1/10 מהעוגה):
הערכים התזונתיים מבוססים על המרכיבים והכמויות המופיעים במתכון ומחושבים ע"י מערכת AI (בינה מלכותית).
(מומלץ להתייחס לערכים אלו כאל הנחיה כללית, ולא כאל נתונים מדויקים לחלוטין)
😋