פרגית על האש
- טעמים אורבניים
- 22 ביוני 2024
- זמן קריאה 1 דקות
עודכן: 14 בדצמ׳ 2024

מי לא אוהב את בשר הפרגית הנימוח שיוצא מגריל הפחמים בטח אם שילוב של מספר תרבויות ותבלינים אסייתי, איטלקי ומזרח תיכוני כל הישראליות בצלחת אחת (או בפיתה) מוגש כאן מתכון פשוט אבל עם טיפ וטריק כמו במסעדה אמיתית שהמוזמנים יבקשו את המתכון בטוח
מצרכים לפרגית על האש:
1.5 ק"ג פרגית נקייה מכפתור ועם העור
למרינדה:
2 כפות מיונז
1 כף חרדל דיז'ון גרגירים
1 כף חרדל דיז'ון חלק
3-4 שיני שום כתוש
1 כף חווייג'
חצי לימון
ענף מרווה
מלח
פלפל שחור
לגלייז:
5 כפות מייפל
4 כפות רוטב צ'ילי מתוק
1 שן שום כתוש
רבע כוס סויה
הוראות ההכנה:
בקערה מערבבים את המיונז עם החרדל, השום, החווייג', הלימון, המרווה, המלח והפלפל ומערבבים היטב יחד עם הפרגיות.
מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ללילה או למינימום לשלוש שעות.
את שאר חומרי הגלייז מערבבים היטב יחד לתערובת אחידה ומניחים בצד.
הכנת הפרגית:
לחמם גריל לחום בינוני גבוה ולהניח את הפרגיות על צד העור כ 8-9 דק על צד העור ונהפוך ל4-5 דק׳ נוספות (אם הגריל מתחיל לבעור יתר על המידה בגלל השומן הניגר מהעור נכבה ונרגיע בעזרת ספריי מים או מעט מים שנכין מראש).
בעזרת מברשת מורחים הגלייז ומורחים מכל צד כחצי דקה, נזהרים שלא יישרף.
חוזרים על מריחת הגלייז פעמיים בכל צד עד לקבלת צבע מבריק ויפה.
ערכים תזונתיים ל-100 גרם:
הערכים התזונתיים מבוססים על המרכיבים והכמויות המופיעים במתכון ומחושבים ע"י מערכת AI (בינה מלכותית).
(מומלץ להתייחס לערכים אלו כאל הנחיה כללית, ולא כאל נתונים מדויקים לחלוטין)
מדהים בנינג׳ה
תודה