top of page

הצטרפו לערוץ ה WhatsApp שלנו!
קבלו מתכונים חדשים, טיפים קולינריים והשראה למטבח ישירות לנייד.

מרק בצל קלאסי

קערת מרק בצל קלאסי עם פרוסת בגט קלוי וגבינת גרוייר מותכת מעל, מוגשת לצד טימין טרי.

מי לא אוהב מרק בצל? המנה הידועה והמסורתית מהמטבח הצרפתי שהכי כיף לצלול לתוכה ביום חורף גשום. להחזיק בין הידיים קערת מרק חמה עם פרוסת בגט וגבינת גרוייר מגורדת ומותכת, זה חלום! מתכון קל מפנק וטעים שהבצל הוא חומר הגלם הכי חשוב. ובעצם השלב העיקרי והחשוב ביותר בהצלחת המרק העשיר עם הטעם העמוק והטבעי שיכול לשמש הן כמנה ראשונה והן כעיקרית.

טיפ קטן - אפשר להשתולל עם סוג הגבינה נסו כל גבינה קשה עזת טעם שאתם אוהבים (כחולה צ׳דר פרובלונה גאודה וכו׳ אנחנו לא מרובעים)



מצרכים למרק בצל קלאסי (4 סועדים):

  • 1.5 קילו בצל פרוס דק

  • 50 גרם חמאה

  • 2 כפות שמן זית

  • 1.5 ליטר ציר עוף

  • כף טימין קצוץ

  • כוכב אניס

  • שן שום כתושה

  • 2 כפות סויה

  • כף ברנדי

  • כוס וחצי יין לבן

  • מלח

  • פלפל שחור גרוס

  • 100 מ"ל שמנת מתוקה 38%

  • 6 פרוסות בגט ישן

  • 200 גרם גבינת גרוייר מגורדת


אופן ההכנה:

  1. בסיר גדול, מחממים את החמאה והשמן על אש בינונית נמוכה. מוסיפים את הבצל ומטגנים במשך כשעה עד להשחמה עמוקה והוא הופך לרטוב ורך כמו ריבה.

  2. מוסיפים את כוכב האניס, הטימין, השום, היין הלבן והברנדי ומצמצמים על אש גבוהה עד שהאלכוהול מתאדה.

  3. מוסיפים את הציר והסויה ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים במשך 45 דקות, עד שהמרק מסמיך.

  4. מסננים את המרק ומפרידים את הבצל מהנוזלים.

  5. זורקים את כוכב האניס וטוחנים את הבצל עם השמנת המתוקה.

  6. מחזירים את הבצל הטחון לנוזלים ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. מבשלים עוד כ-10 דקות על אש בינונית נמוכה.

  7. בינתיים, מניחים את פרוסות הבגט על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מפזרים מעל גבינת גרוייר ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כ-10 דקות, עד שהגבינה מותכת וזהובה.

  8. מגישים את המרק חם, עם פרוסת בגט וגבינה מעל.


ערכים תזונתיים ל-100 גרם:

הערכים התזונתיים מבוססים על המרכיבים והכמויות המופיעים במתכון ומחושבים ע"י מערכת AI (בינה מלכותית).

(מומלץ להתייחס לערכים אלו כאל הנחיה כללית, ולא כאל נתונים מדויקים לחלוטין)




4 צפיות0 תגובות

פוסטים קשורים

הצג הכול

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page