פסטו כוסברה הוא גרסה רעננה ומפתיעה לרוטב האיטלקי הקלאסי. שילוב הכוסברה עם גרעיני דלעת וגבינת פקורינו יוצר טעם עשיר ומורכב. מושלם לפסטה, כממרח או כתוספת למנות שונות
זמן הכנה: 10 דקות | רמת קושי: קל | ערכים תזונתיים
מצרכים לפסטו כוסברה:
80 גרם גבינת פקורינו
2 שיני שום קלופות
40 גרם עלי כוסברה (בלאדי מהשדה, לא ארוזה משקיות)
80 גרם גרעיני דלעת מקולפים וקלויים
125 גרם שמן זית
חצי כפית מלח דק
פלפל שחור לפי הטעם
״קצה״ של פלפל צ׳ילי חריף
רבע כפית פלפל גרוס
חצי כפית דבש
מיץ מחצי לימון
הוראות ההכנה:
במכתש ועלי, מתחילים עם השום, המלח והפלפל השחור. מוסיפים את הכוסברה והשמן ומכותשים לתערובת חלקה.
מוסיפים את הגבינה ומערבבים שוב עד להיווצרות משחה.
מתבלים בדבש ובמיץ הלימון לפי הטעם.
מאחסנים בכלי אטום במקרר עד 3 ימים.
טיפים:
ניתן להשתמש גם בכוסברה רגילה, אך הכוסברה הבלאדי נותנת לפסטו טעם מיוחד יותר.
אם אין מכתש ועלי, ניתן להשתמש במעבד מזון.
ערכים תזונתיים ל-100 גרם:
הערכים התזונתיים מבוססים על המרכיבים והכמויות המופיעים במתכון ומחושבים ע"י מערכת AI (בינה מלכותית).
(מומלץ להתייחס לערכים אלו כאל הנחיה כללית, ולא כאל נתונים מדויקים לחלוטין)
Comments