top of page

הצטרפו לערוץ ה WhatsApp שלנו!
קבלו מתכונים חדשים, טיפים קולינריים והשראה למטבח ישירות לנייד.

בצק חלמונים לפסטה של ג'ני רבינוביץ'

ג'ני רבינוביץ' | שף מסעדת La Côte, ברלין kushkushonit

תמונה של בצק לפסטת חלמונים, בצק מיוחד לפסטה המכיל חלמונים בנוסף לקמח ומים.
מתכון בצק פסטת חלמונים של ג'ני רבינוביץ'. צילום: ג'ני רבינוביץ'

מתכון מעולה שמשמש אותי בתדירות גבוהה. בן הזוג שלי מאוד אוהב פסטה ואחת לתקופה אני מכינה כמות ומקפיאה עבורו מנות מדודות כדי שיהיה לו מה לאכול בימים בהם אני מאכילה זרים במסעדה. מתכון הפסטה המסורתי הוא הבצק חלמונים אולטימטיבי מבחינתי הוא אלסטי וחזק ויכול לשמש להכל מדפי לזניה ועד לטורטליני. משאריות החלבון של הבצק אני מכינה בצק לפילמני אותו תפגשו במתכון אחר אבל אפשר להכין גם מרנג


זמן הכנה: 50 דקות | רמת הקושי: בינוני | ערכים תזונתיים


מצרכים בצק חלמונים לפסטה:

  • 170 גרם - קמח רב תכליתי

  • 170 גרם - קמח טיפו 00

  • 55 גרם - קמח דורום סמולינה

  • 225 גרם - חלמון

  • 50 גרם - חלבון

  • 15 גרם - שמן זית


הוראות ההכנה:

  1. בקערת מיקסר עם וו לישה, במהירות הכי נמוכה מערבבים את הקמחים והחלמונים.

  2. מוסיפים את החלבון והשמן וממשיכים ללוש עד לקבלת בצק גמיש וחלק, כ-10 דקות.

  3. מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד ומניחים בצד למנוחה של לפחות 30 דקות.

  4. לאחר המנוחה, מרדדים את הבצק לעובי הרצוי ומכינים את הפסטה הרצויה.

  5. מבשלים את הפסטה בסיר עם מים רותחים ומלח עד שהיא מוכנה, כ-2-3 דקות.

  6. מסננים את הפסטה ומגישים עם הרוטב האהוב עליכם.


טיפים:

אם הבצק יבש מדי, ניתן להוסיף מעט חלבון.

אם הבצק רטוב מדי, ניתן להוסיף מעט קמח.

אהבתם את המתכון? נשמח שתשתפו

ערכים תזונתיים למנה אחת (כ-100 גרם):

הערכים התזונתיים מבוססים על המרכיבים והכמויות המופיעים במתכון ומחושבים ע"י מערכת AI (בינה מלכותית).

(מומלץ להתייחס לערכים אלו כאל הנחיה כללית, ולא כאל נתונים מדויקים לחלוטין)

אנרגיה: 300 קלוריות

חלבון: 10 גרם

שומן: 10 גרם

פחמימות: 40 גרם

סיבים תזונתיים: 2 גרם

סוכר: 2 גרם

נתרן: 200 מיליגרם

302 צפיות0 תגובות

פוסטים קשורים

הצג הכול

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page