תבשיל במיה מצרי
- טעמים אורבניים
- 19 בנוב׳ 2023
- זמן קריאה 2 דקות
עודכן: לפני 5 ימים

המתכון של סבתא רחל יעיש
תבשיל במיה מצרי עם שום, כוסברה, רסק עגבניות ומיץ לימון. תבשיל עונתי ריחני בטעם חמוץ־חריף, שמוגש חם עם אורז לבן בצד. טיגון הבמיה לפני הבישול, מעניק לה טעם מעושן ועמוק יותר. זהו טעם נפלא, שמשתלב באופן מושלם עם שאר הטעמים בתבשיל. היא טעימה בטירוף. היא תעורר את בלוטות הטעם של האורחים שלכם, ותגרום להם להרגיש כמו בבית.

אנו ממליצים מאוד על במיה כפתורים קטנה FRIO, המיובאת ממצרים.
ניתן לרכוש את המוצר באופן מידי דרך האתר הרשמי של מלוחיה IL, המתמחה בשיווק מוצרים מיוחדים ממצרים. באתר מלוחיה IL.
האתר מציע גם שירות משלוחים נוח ויעיל לכל רחבי הארץ.
מצרכים תבשיל במיה מצרי:
600 גרם במיה מצרית קטנה (אפשר גם סנפרוסט)
2 כנפי עוף לטעם (לא חייב, אפשר להשאיר צמחוני/טבעוני)
שמן לטיגון הבמיה
2 כוסות מים או ציר עוף
1 עגבנייה בשלה חתוכה לקוביות
4 שיני שום כתושות
4 כפות שמן זית איכותי
100 גרם רסק עגבניות (קופסה קטנה 1)
חצי צרור כוסברה טרייה קצוצה
כף כוסברה יבשה
כפית כמון
כף פפריקה מתוקה
מלח פלפל
מיץ מחצי לימון
הוראות הכנה:
מתחילים עם טיגון הבמיה בשמן עמוק עד להשחמה, ולהניח בצד
ישנן מספר סיבות לכך שחשוב לטגן את הבמיה לפני בישול:
להפחתת הריריות: הבמיה מכילה חומר רירי טבעי, אשר עשוי להפוך את המרקם שלה לחלקלק מדי. טיגון הבמיה לפני הבישול עוזר להפחית את רמת הריריות, מה שגורם למרקם שלה להיות יותר מוצק ופחות חלקלק.
בסיר רחב (סוטז') שמים שמן זית, שום כתוש ועגבנייה ומבשלים כ 2 דקות (לשים לב לא לשרוף את השום)
מוסיפים את הרסק ומערבים כדקה
מוסיפים את התבלינים (כוסברה יבשה, כמון ופפריקה) וממשיכים לבשל עוד כדקה לפתיחת טעמים
מוסיפים את הבמיה (שטוגנה לפני), כוסברה טרייה וכוסות המים
ממליחים ומפלפלים לפי הטעם
מביאים לרתיחה ואז מעבירים לאש נמוכה כ 25 דקות (בישול עם מכסה)
5 דקות לפני סוף הבישול מטפטפים את הלימון על כל התבשיל
מגישים את התבשיל חם, עם אורז לבן או לחם.
בתאבון!
אהבתם את המתכון? נשמח שתשתפו
על המתכון
תבשיל במיה מצרי הוא תבשיל עונתי, עשיר בטעמים וניחוחות ים-תיכוניים. הבמיה עוברת תחילה טיגון עמוק, מה שתורם למרקם שלה ומפחית את הריריות הטבעית. לאחר מכן היא מתבשלת ב־רסק עגבניות, עם שום, כוסברה, כמון ו־מיץ לימון שמעניק למנה את האופי הייחודי שלה – בין חמוץ לחריף. אפשר להכין את המנה עם או בלי עוף, כך שהיא מתאימה גם כ־תבשיל טבעוני. נהוג להגיש את הבמיה עם אורז לבן או עם לחם לניגוב, בתור ארוחת צהריים ביתית או תוספת לשולחן שישי. אם אתם מחפשים מתכון לבמיה שמחבר בין מסורת, טעם ואופי – זה בדיוק זה.
ערכים תזונתיים ל-100 גרם:
הערכים התזונתיים מבוססים על המרכיבים והכמויות המופיעים במתכון ומחושבים ע"י מערכת AI (בינה מלכותית)
(מומלץ להתייחס לערכים אלו כאל הנחיה כללית, ולא כאל נתונים מדויקים לחלוטין)
Comments