top of page

הצטרפו לערוץ ה WhatsApp שלנו!
קבלו מתכונים חדשים, טיפים קולינריים והשראה למטבח ישירות לנייד.

מאפה פילו במילוי קרם סולת - גלקטובורקו

עודכן: 31 במרץ

פרוסה של גלקטובורקו, מאפה יווני מסורתי, עשוי מדפי בצק פילו במילוי קרם סולת מתוק.

גלקטובורקו הוא קינוח יווני חגיגי עם בצק פילו פריך ומילוי רפרפת סולת עשירה. קינוח חלבי מתוק ואלגנטי שמוגש חם עם סירופ לימוני עדין.



מצרכים לגלקטובורקו:

  • 450 גרם בצק פילו

  • 230 גרם חמאה

  • בשביל הרפרפת

  • 160 גרם סולת טחונה דק (דקה)

  • 220 גרם סוכר

  • 500 מ"ל חלב

  • 4 ביצים (מופרדות לחלבונים וחלמונים)

  • 30 גרם חמאה

  • 1 כפית תמצית וניל

  • 2 שמנת מתוקה להקצפה 32% (500 מ"ל)

  • בשביל הסירופ

  • 325 גרם מים

  • 575 גרם סוכר

  • 1 כף גדולה דבש

  • גרידת מלימון שלם

  • מקל קינמון

  • 10 טיפות ממיץ הלימון


הוראות הכנה:

מתחילים בהכנת הסירופ.

  1. למחבת קטנה מוסיפים את הסוכר, המים, קליפת הלימון, מקל הקינמון ו 10 טיפות ממיץ הלימון, מביאים לרתיחה

  2. נותנים לזה לרתוח רק עד שהסוכר נמס

  3. מסירים את המחבת מהכיריים מוסיפים את הדבש ומערבבים

  4. משאירים את הסירופ בצד להתקרר לחלוטין


מכינים את הרפרפת ל-גלקטובורקו

  1. יוצקים לסיר את החלב, השמנת ו-120 גרם מהסוכר ומביאים לרתיחה (לא להקציף את התערובת! הסוכר בתחתית המחבת מגן על החלב מפני שריפה)

  2. ברגע שהוא מגיע לרתיחה ומתחמם מוסיפים לאט את הסולת ותמצית הווניל תוך כדי הקצפה

  3. מנמיכים את האש לאש בינונית ומקציפים כל הזמן עד שהתערובת הופכת לקרמית

  4. מסירים את המחבת מהכיריים ומוסיפים כף חמאה ומקפלים

  5. מחלקים את הביצים לחלמונים ולחלבונים

  6. מניחים את החלבונים ו-50 גרם סוכר בקערת המיקסר (ודאו שחלבוני הביצים בקערה ללא מים)

  7. מקציפים את החלבונים והסוכר עד שהתערובת סמיכה מאוד ומבריקה וכל הסוכר נמס (מרנג)

  8. בקערה אחרת מקציפים את החלמונים ו-50 גרם סוכר עד שהתערובת סמיכה כקצף (זה אמור לקחת כ-5 דקות)

  9. בעזרת מרית מוסיפים 1/4 מהמרנג (קצפת החלבונים) לתערובת החלמונים ומערבבים בתנועה סיבובית קלה מלמטה למעלה ומוסיפים בהדרגה את כל המרנג שנותר לתוך התערובת ומקפלים

  10. מקפלים יחד את שתי התערובות ומניחים בצד


הרכבת הגלקטובורקו:

  1. מגש אפייה גדול בערך 25x32 ס"מ

  2. ממיסים 230 גרם חמאה (אש נמוכה) ומחמאים את תחתית ודפנות המגש

  3. התשתמשו ב-6 גיליונות פילו לתחתית

  4. מתחילים בשכבת הדפים בזה אחר זה בתחתית המגש, והברישו כל אחד מהם בחמאה מומסת

  5. הוסיפו את הרפרפת והחליקו בעזרת מרית. קפלו את דשי יריעת הפילו על הרפרפת

  6. מפזרים חמאה מומסת

  7. מוסיפים 6 דפים מעל הרפרפת והברישו כל דף בחמאה מומסת

  8. את קצוות הפילו דחפו פנימה לכיוון תחתית התבנית כדי לאטום את הגלקטובורקו

  9. בעזרת סכין חדה חוררו את החלק העליון עד שהסכין מגיעה לקרם

  10. יוצקים מעל את יתרת החמאה ומפזרים מעט מים עם האצבעות

  11. אופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות למשך 60 עד 75 דקות עד שהפילו פריך וזהוב

  12. ברגע שהגלקטובורקו מוכן, הוסיפו לאט את הסירופ הקר על המאפה. (גלקטובורקו חם, סירופ קר)

  13. מגישים לאחר שהסירופ נספג

בתאבון!

אהבתם את המתכון? נשמח שתשתפו

 

על המתכון:

גלקטובורקו הוא קינוח יווני מרשים שמככב בשולחנות חג ואירוח. מדובר ב־מאפה יווני עם בצק פילו ממולא ב־רפרפת וניל סמיכה על בסיס סולת חלבית, שנאפתה עד לפריכות זהובה ונמסכת. אחרי האפייה הוא נשטף ב־סירופ סוכר עדין עם ניחוח לימון וקינמון, שהופך כל ביס לחגיגה. זהו קינוח חלבי קלאסי – מושלם כ־קינוח חגיגי, קינוח לשבת או לסיום של ארוחה ים־תיכונית מפוארת. אם אתם מחפשים מתכון לגלקטובורקו – זה בדיוק מה שחיפשתם.

 

ערכים תזונתיים ל-100 גרם:

הערכים התזונתיים מבוססים על המרכיבים והכמויות המופיעים במתכון ומחושבים ע"י מערכת AI (בינה מלכותית).

(מומלץ להתייחס לערכים אלו כאל הנחיה כללית, ולא כאל נתונים מדויקים לחלוטין)




Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page