גלקטובורקו הוא כמו שיר אהבה מתוק. הוא רך, קרמי וממכר, והוא גורם לך להתאהב בו מהביס הראשון. הקרם של הגלקטובורקו עשוי מסולת, מה שמעניק לו מרקם גרגרי מעט. זהו מרקם ייחודי, שמוסיף לקינוח עניין ועומק. הסירופ המתוק והריחני עשוי ממים, סוכר, לימון, דבש וקינמון. הוא משלים את הטעם של הקרם ומעניק לקינוח את טעמו הייחודי. גלקטובורקו הוא קינוח פופולרי ביוון, והוא מוגש לעתים קרובות כקינוח לארוחת חג או אירוע מיוחד. הוא יכול להיות מוגש חם או קר, מנה נהדרת לכל אירוע.
זמן הכנה: כ-2 שעות, כולל זמן אפייה | רמת קושי: בינוני | ערכים תזונתיים
מצרכים לגלקטובורקו:
450 גרם בצק פילו
230 גרם חמאה
בשביל הרפרפת
160 גרם סולת טחונה דק (דקה)
220 גרם סוכר
500 מ"ל חלב
4 ביצים (מופרדות לחלבונים וחלמונים)
30 גרם חמאה
1 כפית תמצית וניל
2 שמנת מתוקה להקצפה 32% (500 מ"ל)
בשביל הסירופ
325 גרם מים
575 גרם סוכר
1 כף גדולה דבש
גרידת מלימון שלם
מקל קינמון
10 טיפות ממיץ הלימון
הוראות הכנה:
כדי להכין את המתכון הזה של הגלקטובורקו התחילו בהכנת הסירופ.
למחבת קטנה מוסיפים את הסוכר, המים, קליפת הלימון, מקל הקינמון ו 10 טיפות ממיץ הלימון, מביאים לרתיחה
נותנים לזה לרתוח רק עד שהסוכר נמס
מסירים את המחבת מהכיריים מוסיפים את הדבש ומערבבים
משאירים את הסירופ בצד להתקרר לחלוטין
מכינים את הרפרפת ל-גלקטובורקו
יוצקים לסיר את החלב, השמנת ו-120 גרם מהסוכר ומביאים לרתיחה (לא להקציף את התערובת! הסוכר בתחתית המחבת מגן על החלב מפני שריפה)
ברגע שהוא מגיע לרתיחה ומתחמם מוסיפים לאט את הסולת ותמצית הווניל תוך כדי הקצפה
מנמיכים את האש לאש בינונית ומקציפים כל הזמן עד שהתערובת הופכת לקרמית
מסירים את המחבת מהכיריים ומוסיפים כף חמאה ומקפלים
מחלקים את הביצים לחלמונים ולחלבונים
מניחים את החלבונים ו-50 גרם סוכר בקערת המיקסר (ודאו שחלבוני הביצים בקערה ללא מים)
מקציפים את החלבונים והסוכר עד שהתערובת סמיכה מאוד ומבריקה וכל הסוכר נמס (מרנג)
בקערה אחרת מקציפים את החלמונים ו-50 גרם סוכר עד שהתערובת סמיכה כקצף (זה אמור לקחת כ-5 דקות)
בעזרת מרית מוסיפים 1/4 מהמרנג (קצפת החלבונים) לתערובת החלמונים ומערבבים בתנועה סיבובית קלה מלמטה למעלה ומוסיפים בהדרגה את כל המרנג שנותר לתוך התערובת ומקפלים
מקפלים יחד את שתי התערובות ומניחים בצד
הרכבת הגלקטובורקו:
מגש אפייה גדול בערך 25x32 ס"מ
ממיסים 230 גרם חמאה (אש נמוכה) ומחמאים את תחתית ודפנות המגש
התשתמשו ב-6 גיליונות פילו לתחתית
מתחילים בשכבת הדפים בזה אחר זה בתחתית המגש, והברישו כל אחד מהם בחמאה מומסת
הוסיפו את הרפרפת והחליקו בעזרת מרית. קפלו את דשי יריעת הפילו על הרפרפת
מפזרים חמאה מומסת
מוסיפים 6 דפים מעל הרפרפת והברישו כל דף בחמאה מומסת
את קצוות הפילו דחפו פנימה לכיוון תחתית התבנית כדי לאטום את הגלקטובורקו
בעזרת סכין חדה חוררו את החלק העליון עד שהסכין מגיעה לקרם
יוצקים מעל את יתרת החמאה ומפזרים מעט מים עם האצבעות
אופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות למשך 60 עד 75 דקות עד שהפילו פריך וזהוב
ברגע שהגלקטובורקו מוכן, הוסיפו לאט את הסירופ הקר על המאפה. (גלקטובורקו חם, סירופ קר)
מגישים לאחר שהסירופ נספג
בתאבון!
אהבתם את המתכון? נשמח שתשתפו
ערכים תזונתיים למנה אחת של גלקטובורקו (כ-250 גרם)
הערכים התזונתיים מבוססים על המרכיבים והכמויות המופיעים במתכון ומחושבים ע"י מערכת AI (בינה מלכותית).
(מומלץ להתייחס לערכים אלו כאל הנחיה כללית, ולא כאל נתונים מדויקים לחלוטין)
קלוריות: כ-380
סוכר: כ-21 גרם
נתרן: כ-165 מ"ג
שומן: כ-22 גרם
פחמימות: כ-36 גרם
Comments