top of page

הצטרפו לערוץ ה WhatsApp שלנו!
קבלו מתכונים חדשים, טיפים קולינריים והשראה למטבח ישירות לנייד.

קונפי שום

עודכן: 31 במרץ

צנצנת זכוכית מלאה בקונפי שום זהוב עם שמן זית וענפי טימין טריים.

קונפי שום רך, מתוק וזהוב בשמן זית כתית מעולה, עם טימין וצ’ילי עדין. תוספת מושלמת לפסטות, סלטים, כריכים או למריחה על לחם.


מצרכים לקונפי שום:

  • 2 ראשי שום מקולפים

  • 2 ענפי טימין או אורגנו או זעתר טרי

  • 1 פלפל צ'ילי קטן

  • בערך 2 כוסות שמן זית



אופן ההכנה:

  1. בקלחת קטנה שמים את השום, הטימין, והצ'ילי. מכסים בשמן זית עד לכיסוי ועוד חצי ס"מ.

  2. מבשלים על הלהבה הכי נמוכה כשעה עד לריכוך השום (זמן הבישול תלוי בטריות השום).

  3. משאירים בצד לקירור מוחלט ומאחסנים במקרר.

  4. השמן המתובל נפלא לשימוש במגוון מאכלים.


הערות:

  • קונפי שום הוא תוספת נפלאה למגוון מאכלים, כגון סלטים, מרקים, פסטות או פיצות.

  • ניתן לאחסן את קונפי השום במקרר עד חודש.



 

על המתכון

קונפי שום הוא אחת הדרכים הכי טעימות להפוך את השום ממרכיב חריף ואגרסיבי – לתוספת רכה, מתוקה ועמוקה בטעמים. בבישול איטי בתוך שמן זית כתית מעולה, יחד עם טימין, פלפל צ’ילי וקליפות לימון – מתקבל שום שממש נמס בפה. אפשר להשתמש בו כ־שום למריחה, להוסיף לפסטות, פיצות, כריכים או לשלב בתוך רטבים וסלטים. גם השמן שבו בושל – הופך ל־שמן שום ביתי עשיר טעמים. אם חיפשתם איך להכין קונפי שום ביתי שיחזיק שבועות במקרר – זה בדיוק המתכון.

 

ערכים תזונתיים ל-100 גרם:

הערכים התזונתיים מבוססים על המרכיבים והכמויות המופיעים במתכון ומחושבים ע"י מערכת AI (בינה מלכותית)

(מומלץ להתייחס לערכים אלו כאל הנחיה כללית, ולא כאל נתונים מדויקים לחלוטין)




Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page