לחם בננה ללא גלוטן הוא חלום שמתגשם עבור אנשים שאלרגיים לגלוטן, חולי צליאק או פשוט מחפשים לחם טעים ובריא יותר.
הלחם הזה עשוי מקמח ללא גלוטן, בננות בשלות, סוכר, ביצים, חמאה ועוד כמה מרכיבים בריאים. הוא רך, אוורירי, עם טעם מתקתק של בננות. הלחם הזה הוא מושלם לארוחת בוקר, צהריים או ערב. הוא יכול לשמש כבסיס לכריכים, סנדוויצ'ים או פלטות ירקות. הוא גם טעים מאוד לבד, עם כוס קפה או תה.
מצרכים ללחם בננה ללא גלוטן:
125 גרם חמאה
120 גרם סוכר דק
3 ביצים
3 בננות בשלות וגדולות, קלופות ומעוכות
225 גרם קמח ללא גלוטן
חצי כפית אבקת אפייה ללא גלוטן
רבע כפית קסנטן גאם
2 כפיות קינמון טחון
100 גרם צימוקים או משמשים מיובשים קצוצים
1 כפית תמצית וניל
חצי כפית מלח
הוראות הכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות, או על טורבו ל-160 מעלות. משמנים ומרפדים תבנית לחם.
במיקסר או עם במטרפה חשמלית מקציפים את החמאה והסוכר עד לקבלת תערובת בהירה, בהירה ותפוחה.
מוסיפים פנימה את הביצים אחת אחת עד לקבלת תערובת אחידה.
לאחר מכן מוסיפים פנימה את שאר החומרים. מקפלים הכל יחד עד להטמעה מלאה.
יוצקים את התערובת לתבנית הלחם ואופים (בתנור שחומם מראש) במשך 50-60 דקות, עד להזהבה או עד שקיסם יוצא נקי. (אם החלק העליון מתכהה מהר מדי, מכסים אותו בנייר כסף).
מוציאים מהתנור ומניחים ללחם להתקרר בתבנית שלו למשך 10 דקות, ואז הופכים על רשת. חותכים לפרוסות עבות ומגישים עם חמאה.
בתאבון!
טיפים:
השתמשו בבננות בשלות מאוד כדי לקבל לחם טעים ומפנק יותר.
לחם בננה ללא גלוטן נשמר היטב במקרר עד 5 ימים או במקפיא עד 3 חודשים.
הערכים התזונתיים במתכון זה מבוססים על שימוש בבננות קלופות במשקל 150 גרם כל אחת.
ערכים תזונתיים למנה אחת (1/12 מהתבנית):
הערכים התזונתיים מבוססים על המרכיבים והכמויות המופיעים במתכון ומחושבים ע"י מערכת AI (בינה מלכותית).
(מומלץ להתייחס לערכים אלו כאל הנחיה כללית, ולא כאל נתונים מדויקים לחלוטין)
Comments