top of page

הצטרפו לערוץ ה WhatsApp שלנו!
קבלו מתכונים חדשים, טיפים קולינריים והשראה למטבח ישירות לנייד.

גוז'גיז'ה בוכרי

גוז'גיז'ה בוכרי
מתכון של השף רובן להב

גוז'גיז'ה בוכרי היא מנה מסורתית ואהובה מהמטבח הבוכרי. מאפה עשיר זה משלב בצק פריך וטעים עם מילוי בשר מתובל היטב. זהו מאכל שכובש את הלב והבטן כאחד. הכנתו פשוטה יחסית, והתוצאה - מרשימה ומספקת.

מצרכים לגוז'גיז'ה בוכרי:

לבצק:

  • 1 ק"ג קמח מנופה

  • 2 כפות מיונז

  • 1 כף סוכר

  • 1 כף מלח

  • 1/3 כוס חומץ

  • 1/3 כוס שמן צמחי

  • 2.5 כוסות מים

למילוי:

  • 1.5 ק"ג בשר אונטריב

  • 6 בצלים, קצוצים דק

  • 1/3 כוס שמן צמחי

  • 1 כף זרעי כמון

  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס

  • 1 כפית שטוחה מלח

לציפוי:

  • 1 ביצה, טרופה

  • שומשום או קצח לפיזור


הוראות ההכנה:

הכנת הבצק:

  • בקערה גדולה, ערבבו את כל חומרי הבצק.

  • לושו היטב עד לקבלת בצק אלסטי ונעים למגע.

  • כסו והניחו לו לנוח למשך 30 דקות.

הכנת המילוי:

  • בקערה נפרדת, ערבבו את הבצלים עם השמן, מלח והפלפל השחור.

  • הוסיפו את הבשר, והכמון.

  • ערבבו היטב את כל חומרי המילוי.

הרכבה:

  • גלגלו את הבצק לצורת נקניק ארוך וחתכו לעיגולים שווים.

  • רדדו כל עיגול לעלה בעובי של כ-5 מ"מ.

  • מלאו כל עלה במילוי הבשר.

  • קפלו את הבצק סביב המילוי כלפי פנים בדומה לאזני המן כיד הדמיון הטובה עליכם (עיגול משולש או מרובע) והניחו על התבנית עם פני הקיפול על נייר האפייה כשהצד החלק כלפי מעלה

אפייה:

  • חממו תנור מראש ל-190°C.

  • מרחו את המאפה בביצה טרופה ופזרו מעל שומשום או קצח.

  • אפו למשך כ-35 דקות או עד להשחמה יפה.


בתיאבון!


ערכים תזונתיים למנה אחת, בהתבסס על 12 מנות

הערכים התזונתיים מבוססים על המרכיבים והכמויות המופיעים במתכון ומחושבים ע"י מערכת AI (בינה מלכותית).

(מומלץ להתייחס לערכים אלו כאל הנחיה כללית, ולא כאל נתונים מדויקים לחלוטין)


196 צפיות0 תגובות

פוסטים קשורים

הצג הכול

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page