top of page

הצטרפו לערוץ ה WhatsApp שלנו!
קבלו מתכונים חדשים, טיפים קולינריים והשראה למטבח ישירות לנייד.

שווארמה יוונית - גירוס

עודכן: לפני 5 ימים

שווארמה יוונית, מנה טעימה ומשביעה, המכילה בשר טחון, ירקות, תבלינים, ועטוף בלחם פיתה.
שווארמה יוונית - גירוס

שווארמה יוונית (גירוס) מפרגית צלויה, בתיבול ים־תיכוני עשיר ובצל חרוך. מתכון ביתי מושלם עם צזיקי, לאפה, ירקות קלויים וכל הטעמים של יוון.


מצרכים לשווארמה יוונית (ל-4 סועדים):

  • קילו פרגית ללא עור או הודו נקבה (ירך הודו)

  • 100 גרם ליה (שומן כבש) טחונה

  • בצל בינוני מגורד בפומפייה וסחוט מנוזלים

  • מיץ מחצי לימון

  • רבע כוס שמן זית

  • כף סוכר

  • כפית כמון

  • כפית שום כתוש

  • כפית אורגנו

  • כפית טימין (קורנית)

  • כפית רוזמרין

  • כפית תבלין מיורן

  • כפית פלפל שחור

  • חצי כפית פפריקה מעושנת

  • רבע כפית אגוז מוסקט

  • כפית פלפל אנגלי

  • כף מלח

  • 4 בצלים קטנים חצויים

  • 4 עגבניות בשלות חצויות

  • 1 פלפל חריף



הוראות ההכנה:

  1. בלילה מערבבים בקערה את הבשר עם כל המרכיבים למעט הליה (שומן כבש) והירקות הטריים ועוטפים בניילון נצמד.

  2. מסדרים את הפרגיות על רשת משומנת ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-190 מעלות למשך 40 דקות (אפשר גם על מנגל).

  3. בינתיים, על מחבת פסים (או מחבת רגילה) מניחים את הבצל, העגבנייה והפלפל עם הצד החתוך כלפי מטה עד לחריכה יפה ומוציאים לצלחת.

  4. מוציאים את הפרגיות מהתנור, לא נוגעים בהן במשך רבע שעה (כדי לשמור על הנוזלים) ומכניסים למקרר לצינון (לפחות חצי שעה).

  5. פורסים את הפרגיות בסכין חדה הכי דק שאפשר.

  6. על מחבת רחבה או סיר סוטז' מניחים את הליה (שומן כבש) על אש בינונית ומבשלים כמה דקות עד להמסה.

  7. מוסיפים את הבשר הפרוס ומערבבים על אש גבוהה עד לקבלת צבע שחום וקראסט.

  8. מגישים עם הירקות הצלויים, לאפה, טחינה וחמוצים או עם צזיקי יווני!

חשוב להשתמש בליה (שומן כבש) כדי לתת לגירוס את הטעם והמרקם הייחודיים שלו.
אהבתם את המתכון? נשמח שתשתפו

 

על המתכון

שווארמה יוונית, או בשם המקורי שלה – גירוס, היא אחת ממנות הרחוב הכי פופולריות ואהובות ביוון. מדובר בנתחי פרגית צלויה, מתובלים היטב ב־תיבול ים־תיכוני הכולל אורגנו, טימין, שום ולימון. את הבשר צולים בתנור או על מחבת, מקררים, ופורסים דק לפני שהוא מקבל צריבה אחרונה במחבת שומנית, ממש כמו בדוכנים ביוון. מגישים את הגירוס עם בצל ועגבנייה חרוכים, פלפל קלוי, רוטב צזיקי, ועטופים ב־פיתה יוונית או לאפה. זהו מתכון של שווארמה ביתית באווירה יוונית אותנטית – מושלם לאירוח, לארוחת ערב חגיגית, או פשוט כשרוצים לטעום את יוון מהצלחת.

 

ערכים תזונתיים ל-100 גרם:

הערכים התזונתיים מבוססים על המרכיבים והכמויות המופיעים במתכון ומחושבים ע"י מערכת AI (בינה מלכותית).

(מומלץ להתייחס לערכים אלו כאל הנחיה כללית, ולא כאל נתונים מדויקים לחלוטין)




Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page