סלט יווני, "הוריאטיקי", הוא שילוב מושלם של עגבניות מתוקות, בצל סגול רענן, מלפפונים פריכים, זיתי קלמטה, גבינת פטה עשירה ושמן זית איכותי. חמוץ, מתוק, מלוח וחריף - חוויה טעימה ומפנקת לכל אירוע שתעשה לכם חשק לחזור ליוון.
זמן הכנה: 10 דקות | רמת קושי: קל | ערכים תזונתיים
מצרכים לסלט יווני:
3 עגבניות חתוכות לפלחים (רצוי מזן מגי) העגבניות חייבות להיות מתוקות ובשלות!
1 בצל סגול בינוני פרוס לטבעות או לפלחים
1 מלפפון פרוס לחצאי לפלחים עבים
1 פלפל גמבה ירוק בהיר פרוס
16 זיתי קלמטה מגולענים (אפשר גם זיתים שחורים)
200 גרם גבינת פטה (אפשר גם בולגרית)
1 כף חומץ יין אדום
1/4 כוס שמן זית כתית מעולה
1 כפית אורגנו מיובש
מלח אטלנטי
הוראות הכנה:
הסוד להכנת סלט יווני טעים הוא במרכיבים:
עגבניות עסיסיות, מלפפון פריך, גבינת פטה או בולגרית, שמן זית כתית מעולה וכמה זיתי קלמטה שבאמת יעשו את ההבדל.
שוטפים את הירקות היטב ומנגבים אותם במגבת נייר.
חותכים את הירקות לפלחים בגודל המתאים
מעבירים את הירקות לקערה גדולה.
בקערה קטנה מערבבים יחד את שמן הזית, חומץ יין אדום, אורגנו מיובש ומלח ים.
יוצקים את הרוטב על הירקות.
מערבבים את הסלט היטב עד שהרוטב נספג בכל הירקות.
מעבירים את הסלט לקערת הגשה.
מוסיפים את גבינת הפטה או הבולגרית לקערת ההגשה ומגישים.
בתאבון!
אהבתם את המתכון? נשמח שתשתפו
ערכים תזונתיים ל-100 גרם סלט יווני
הערכים התזונתיים מבוססים על המרכיבים והכמויות המופיעים במתכון ומחושבים ע"י מערכת AI (בינה מלכותית).
(מומלץ להתייחס לערכים אלו כאל הנחיה כללית, ולא כאל נתונים מדויקים לחלוטין)
Comments