top of page

הצטרפו לערוץ ה WhatsApp שלנו!
קבלו מתכונים חדשים, טיפים קולינריים והשראה למטבח ישירות לנייד.

גולאש הונגרי קלאסי

עודכן: לפני 3 ימים

גולאש הונגרי קלאסי בקערה, עם נתחי בשר, ירקות וציר סמיך
גולאש הונגרי | צילום: AdobeStock

גולאש הונגרי הוא תבשיל בשר עשיר וסמיך שמקורו במטבח ההונגרי המסורתי. המנה משלבת בשר בקר, בצל מקורמל, פפריקה ותבלינים – והיא מושלמת לארוחה מחממת עם לחם טרי בצד.


מצרכים לגולאש הונגרי:

  • 500 גרם כתף מרכזי חתוך לקוביות בנוניות (מספר 4)

  • 6 בצלים לבנים בינוניים

  • 1 גזר שמנמן קלוף וחתוך לטבעות בנוניות

  • 2 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות בנוניות

  • 250 גרם מחית עגבניות קלה של MUTTI

  • 4 כפות שמן קנולה

  • 1 כף סוכר

  • 2 כפות גדושות פפריקה מתוקה (23 גרם)

  • 3 פלפל אנגלי שלם ושבור

  • 3 עלי דפנה

  • מים לכיסוי התבשיל

  • כפית מלח (או לפי הטעם)

הסוד במתכון הזה הוא הבצל! ככול שיהיה מושחם ומקורמל יותר כך התבשיל יצא טוב יותר


הוראות הכנה:

  1. מתחילים עם הבצל, חוצים את הבצל ל 2 וחותכים לרצועות דקות (חצי אמנסה)

  2. בסיר סוטאז' בנוני מוסיפים את השמן ואת כל הבצל, מוסיפים כף סוכר ומתחילים לאדות את הבצל עם הסוכר כ 25 דקות על אש בנונית נמוכה עד שהבצל מקבל צבע חום עמוק

  3. כשהבצל חום ומקורמל הייטב מוסיפים את הפפריקה וממשיכים לבשל כ 2 דקות נוספות לפתיחת הטעמים

  4. מוסיפים את קוביות הבשר ומבשלים כ 8 דקות נוספות

  5. מוסיפים את הפלפל האנגלי ועלי הדפנה, מערבבים ומוסיפים את מחית העגבניות

  6. מוסיפים את תפוח האדמה והגזר ומערבבים

  7. מתבלים במלח ומוסיפים את המים

  8. מבשלים על אש בנונית נמוכה כשעה וחצי, ומגישים!

בתאבון!



 

על המתכון:

גולאש הונגרי קלאסי הוא תבשיל מסורתי שמגלם את הטעמים העמוקים של המטבח ההונגרי. מדובר במרק בשר עשיר על בסיס כתף בקר, בצל מקורמל בכמות נדיבה, פפריקה מתוקה ותבלינים של פעם – שמתבשלים יחד לצלחת מחממת ומשביעה במיוחד. בניגוד לגרסאות מרק מימיות, הגולאש הזה סמיך, רך, מלא ירקות ובעל טעם עמוק ונחמה של בית. אפשר להגיש אותו עם לחם כפרי, קניידלך או כופתאות תפוחי אדמה הונגריות והטעם – פשוט בלתי נשכח.

 

ערכים תזונתיים ל-100 גרם:

הערכים התזונתיים מבוססים על המרכיבים והכמויות המופיעים במתכון ומחושבים ע"י מערכת AI (בינה מלכותית).

(מומלץ להתייחס לערכים אלו כאל הנחיה כללית, ולא כאל נתונים מדויקים לחלוטין)




Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page