למרות שהפלאפל נחשב למאכל הלאומי, מקורו ככל הנראה במצרים העתיקה, שם פותח על ידי נוצרים כתחליף בשר לימי צום. הפלאפל הוא כדור קסום רך מבפנים ופריך מבחוץ, והוא משלב טעמים עשירים של חומוס, פול, שום, עשבי תיבול ותבלינים. הפלאפל הוא כמו שיר אהבה למזרח התיכון. הוא מעורר את החושים, והוא מחזיר אותנו לימים הקדומים של המזרח התיכון.
החומוס הוא מרכיב עיקרי בפלאפל, והוא נותן לו את המרקם הרך והנדיב שלו. הבצל מוסיף טעמים מתוקים וחמוצים, והוא עוזר להדגיש את הטעמים האחרים של הפלאפל. השום מוסיף חריפות עדינה, והוא עוזר להמריץ את החושים. עשבי התיבול מוסיפים רעננות וטעם מיוחד לפלאפל. התבלינים מעניקים לפלאפל טעם עשיר ומלא.
זמן הכנה: 50 דקות | רמת הקושי: בינוני | ערכים תזונתיים
מצרכים לפלאפל לבנוני:
1 קילו חומוס מושרה ללילה במים
כוס פול שבור קלוף מושרה ללילה במים
חצי צרור כוסברה קצוצה גס
חצי צרור פטרוזיליה קצוצה גס
צרור בצל ירוק קצוץ דק
6 שיני שום חצויות
חצי פלפל חריף פרוס (אפשר להמיר בחצי פלפל ירוק רגיל)
כף כמון טרי
כף כוסברה יבשה טחונה
חצי כפית קינמון טחון
כף מלח
כף סודה לשתייה
לקרם טחינה ויוגורט:
חצי כוס יוגורט כבשים או עיזים
חצי כוס טחינה גולמית
שן שום כתושה
מיץ מחצי לימון
מלח
מי קרח
הוראות ההכנה:
מסננים ושוטפים את החומוס והפול ובקערה ומערבבים יחד עם השום הירוקים השום והפלפל.
במטחנת בשר טוחנים את התערובת לעיסה אחידה.
מוסיפים את התבלינים היבשים ומערבבים היטב מספר דקות.
מחלקים את התערובת לשקיות לפי הצורך (משאירים כמה שרוצים ואת השאר מקפיאים לשימוש בפעם הבאה).
ממלאים בסיר שמן לטיגון עמוק (לא לחסוך בשמן כי אז מקבלים תוצאה הפוכה - קציצה ספוגה בשמן).
במכשיר ייעודי מכינים קציצות (אם אין אז מגלגלים כדורים בכפות הידיים) ומכניסים לשמן החם עד להזהבה יפה ועמוקה.
עם כף מחוררת מוציאים מהשמן למסננת.
מגישים עם פיתה, ירקות טריים, חמוצים וטחינת יוגורט.
אופן הכנת קרם טחינה ויוגורט:
בקערה טורפים את היוגורט, הטחינה, השום ומיץ הלימון יחדיו.
לאט לאט מוסיפים מים עד למרקם הרצוי (מרקם מיונז סמיך).
מתבלים במלח ומערבבים.
בתאבון!
טיפים להכנת פלאפל מושלם:
חשוב להשתמש בחומוס ופול מושרים ללילה במים.
מומלץ להשתמש במכשיר ייעודי להכנת פלאפלים, אך ניתן גם לגלגל את הפלאפלים בכפות הידיים.
חשוב לטגן את הפלאפלים בשמן עמוק, כדי שיקבלו ציפוי קריספי.
מומלץ להגיש את הפלאפלים מיד לאחר הטיגון.
אהבתם את המתכון? נשמח שתשתפו
ערכים תזונתיים למנה אחת:
הערכים התזונתיים מבוססים על המרכיבים והכמויות המופיעים במתכון ומחושבים ע"י מערכת AI (בינה מלכותית).
(מומלץ להתייחס לערכים אלו כאל הנחיה כללית, ולא כאל נתונים מדויקים לחלוטין)
אנרגיה: 350 קלוריות
חלבון: 15 גרם
שומן: 20 גרם
פחמימות: 30 גרם
סיבים תזונתיים: 5 גרם
סוכר: 5 גרם
נתרן: 500 מ"ג
Comments