top of page

הצטרפו לערוץ ה WhatsApp שלנו!
קבלו מתכונים חדשים, טיפים קולינריים והשראה למטבח ישירות לנייד.

מרק פטריות קרמי של שאדי זועבי

שאדי זועבי: @shadizoabi1994

קערת מרק פטריות קרמי מהביל עם קרוטונים וקישוט פטריות טריות
Photo by Anna Pyshniuk

מרק פטריות קרמי הוא מנה קלאסית המשלבת את הטעם העשיר של פטריות עם מרקם חלק ומפנק. מושלם לימים קרירים, מרק זה מציע חוויה קולינרית מענגת ומחממת. קל להכנה ומרשים בטעמו, הוא מתאים כמנה ראשונה חגיגית או כארוחה מנחמת בפני עצמה.


מצרכים למרק פטריות קרמי:

  • 2 סלסלות של פטריות שמפיניון פרוסות

  • 50 גרם חמאה

  • 1 בצל בינוני קצוץ

  • 3 שיני שום כתושות

  • 2 כפות קמח

  • 1 כפית פלפל שחור

  • 2 כפיות מלח

  • קורט אגוז מוסקט טחון

  • 4 כוסות ציר בשר רותח

  • חצי כוס שמנת לבישול

ניתן לטחון את המרק לקבלת מרקם חלק יותר.

הוראות ההכנה:

  1. מחממים את החמאה בסיר ומזהיבים את הבצל והשום, מוסיפים את הפטריות ומטגנים כ 3 דקות. מפזרים את הקמח מעל הפטריות ומערבבים היטב, עד שהקמח נספג בפטריות. מוסיפים את הפלפל השחור, המלח, ואגוז המוסקט הטחון.

  2. מוסיפים את ציר הבשר לסיר ומבשלים תוך ערבוב. מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה נמוכה כ 20 דקות.

  3. מוסיפים את השמנת לבישול. מערבבים היטב, ומבשלים כ 5 דקות נוספות עד שהמרק מסמיך מעט.


מגישים חם

ניתן לקשט בפטריות פרוסות מטוגנות, ערמונים מטוגנים וקצוצים, או להגיש עם קרוטונים.

ערכים תזונתיים ל-100 גרם:

הערכים התזונתיים מבוססים על המרכיבים והכמויות המופיעים במתכון ומחושבים ע"י מערכת AI (בינה מלכותית).

(מומלץ להתייחס לערכים אלו כאל הנחיה כללית, ולא כאל נתונים מדויקים לחלוטין)


69 צפיות0 תגובות

פוסטים קשורים

הצג הכול

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page