מלפפונים כבושים הם מעדן ישראלי אהוב ומסורתי. הכנתם בבית מאפשרת לשלוט על רמת החמיצות והמליחות, ולהתאים את התיבול לטעם האישי. זו דרך נפלאה לשמר את טעמם הרענן של מלפפוני הקיץ לאורך כל השנה.
מצרכים מלפפונים כבושים:
2 ק"ג מלפפון בלאדי (או מלפפוני בייבי)
חצי צרור שמיר
חצי ראש שום מקולף
1 פלפל חריף
2 עלי דפנה
5 גרגרי פלפל אנגלי
מלח גס
חצי כוס חומץ 5%
2 מקלות סלרי
כפית מלח לכל כוס מים
צנצנת 3 ליטר מעוקרת
לכל כוס מים מוסיפים כפית מלח.
הוראות הכנה:
משרים את המלפפונים במים קרים כחצי שעה.
מעקרים את הצנצנת בסיר עם מים רותחים.
דוחסים את המלפפונים לצנצנת, צמודים אחד לשני כמה שיותר.
מעל כל שכבת מלפפונים מסדרים שום, סלרי, שמיר, עלה דפנה ופלפל אנגלי.
שופכים מעל את החומץ ומוסיפים מים.
מוודאים שכל המלפפונים מכוסים בנוזל.
מכסים בניילון עם גומיה, סוגרים הרמטית ומערבבים תוך שקשוק הצנצנת.
שומרים במקום מוצל למשך שבוע לפחות.
אחרי שבוע טועמים ובודקים אם המלפפונים מוכנים לאכילה.
ערכים תזונתיים ל-100 גרם:
הערכים התזונתיים מבוססים על המרכיבים והכמויות המופיעים במתכון ומחושבים ע"י מערכת AI (בינה מלכותית).
(מומלץ להתייחס לערכים אלו כאל הנחיה כללית, ולא כאל נתונים מדויקים לחלוטין)
Commentaires