מלפפונים חמוצים הם תוספת קלאסית ואהובה במטבח הישראלי והבינלאומי. הכנת מלפפונים חמוצים ביתיים מאפשרת לכם לשלוט על רמת החמיצות והתיבול, ולהתאים אותם לטעמכם האישי. למרות שהתהליך דורש סבלנות, התוצאה - מלפפונים פריכים וטעימים
זמן הכנת המלפפונים: 10 דקות | הכנת החמוצים: 15 דקות | השריית המלפפונים: 24 שעות | ערכים תזונתיים
מצרכים למלפפונים חמוצים:
1 ק"ג מלפפונים בייבי טריים ומוצקים
2 ליטר מים
6 כפות שטוחות (100 גרם) מלח
100 מ"ל חומץ תפוחים
חצי זר שמיר
6 שיני שום מקולפות
עלה דפנה
2 פלפל אנגלי
צ'ילי אדום אחד (אופציונלי)
הוראות ההכנה:
שוטפים את המלפפונים היטב ומנקים אותם.
בקערה גדולה מערבבים את המים והמלח עד שהמלח נמס לחלוטין.
מוסיפים את החומץ לתמיסת המלח.
מניחים את המלפפונים בצנצנת מעוקרת.
על כל שורת מלפפונים מניחים את עשבי התיבול והתבלינים.
שופכים את תמיסת המלח והחומץ על המלפפונים עד לכיסוי מלא.
מכסים את הצנצנת בניילון נצמד ומניחים במקום חשוך למשך שבוע לפחות.
לאחר השבוע ניתן להוציא את הצנצנת מהמקום החשוך ולהעביר למקרר.
משך ההשריה של המלפפונים בתערובת המלח והחומץ יכול להשתנות בהתאם להעדפה האישית וטריות הירק.
לאחר הפתיחה הראשונית יש לשמור את המלפפונים במקרר.
כבישת ירקות היא ענין של ניסוי ותהיה - מפעם לפעם מורידים ומוסיפים חומץ ותבלינים עד שמגיעים לאיזון בטעם האישי.
הערות חשובות:
משך ההשריה של המלפפונים בתערובת המלח והחומץ יכול להשתנות בהתאם להעדפה האישית וטריות הירק.
לאחר הפתיחה הראשונית יש לשמור את המלפפונים במקרר.
כבישת ירקות היא עניין של ניסוי ותהייה - מפעם לפעם מורידים ומוסיפים חומץ ותבלינים עד שמגיעים לאיזון בטעם האישי.
אף פעם לא להכניס ידיים לצנצנת, תמיד להשתמש במזלג נקי.
הערה: עיקור הצנצנת
כדי לעקר את הצנצנת, יש לחמם מים בסיר גדול עד לטמפרטורה של 100 מעלות צלזיוס. לאחר מכן, יש להכניס את הצנצנת והמכסה לסיר עם המים הרותחים ולהרתיח במשך 10 דקות. לאחר מכן, יש להוציא את הצנצנת והמכסה מהמים הרותחים ולשטוף אותם במים קרים.
ערכים תזונתיים ל-100 גרם
הערכים התזונתיים מבוססים על המרכיבים והכמויות המופיעים במתכון ומחושבים ע"י מערכת AI (בינה מלכותית).
(מומלץ להתייחס לערכים אלו כאל הנחיה כללית, ולא כאל נתונים מדויקים לחלוטין)
Comments