רוסטביף סינטה הוא יצירת מופת של טעמים וריחות. הוא מנה עיקרית מפוארת, שיכולה להפוך כל ארוחה לחגיגה. הנתח עצמו עשיר בטעמים, והציפוי מעניק לו עוד עומק וחריפות. שיני השום והתבלינים שמוסיפים לתבנית הצלייה, תורמים לטעם, לריח ולפריכות. הכנת רוסטביף סינטה היא עניין של זמן, אבל זה בהחלט שווה את המאמץ. הנתח יצא עסיסי, רך ומושלם.
זמן הכנה: 1 שעה ו-10 דקות | רמת הקושי: קל | ערכים תזונתיים | מתאים לנינג'ה גריל
מצרכים לרוסטביף סינטה (8-10 מנות):
1.5 ק״ג נתח סינטה נקי משומן.
לציפוי:
1/3 כוס שמן זית
1/2 כוס ממרח חרדל גרגירים איכותי
4 כפות פלפל שחור גרוס
עלים מ-2 גבעולי רוזמרין קצוצים
עלים מ-4 גבעולי טימין (קורנית)
10 שיני שום
הוראות ההכנה:
מחממים תנור ל-250 מעלות.
מערבבים את מרכיבי הציפוי לתערובת אחידה ומעסים את הסינטה כל שכל הנתח מצופה שמן ותבלינים.
בעזרת סכין חדה יוצרים חתכים לאורך הנתח ומחדירים שיני שום.
מניחים את הסינטה על רשת ומתחתיה תבנית אפייה עם מעט מים, צולים בתנור שחומם מראש כ-15 דקות.
מנמיכים את החום ל-180 מעלות וצולים כ-25 דקות נוספות לדרגת מדיום רייר או מדיום.
מוציאים את הנתח מהתנור ומניחים בטמפרטורת החדר כ-20 דקות לפני שפורסים.
ניתן להגיש את הנתח עם ירקות צלויים, אורז או תפוחי אדמה.
אהבתם את המתכון? נשמח שתשתפו
ערכים תזונתיים למנה אחת (כ-250 גרם):
הערכים התזונתיים מבוססים על המרכיבים והכמויות המופיעים במתכון ומחושבים ע"י מערכת AI (בינה מלכותית).
(מומלץ להתייחס לערכים אלו כאל הנחיה כללית, ולא כאל נתונים מדויקים לחלוטין)
אנרגיה: 600 קלוריות
חלבון: 50 גרם
שומן: 35 גרם
פחמימות: 10 גרם
סיבים תזונתיים: 5 גרם
סוכר: 5 גרם
נתרן: 600 מ"ג
Comments