top of page

הצטרפו לערוץ ה WhatsApp שלנו!
קבלו מתכונים חדשים, טיפים קולינריים והשראה למטבח ישירות לנייד.

סופלקי טלה במרינדה

עודכן: לפני 6 ימים

צלחת של סופלקי טלה במרינדה, מנה יוונית פופולרית, המכילה שיפודי בשר טלה חתוכים לקוביות, מושרים במרינדה
סופלקי טלה במרינדה | צילום: Adobe Stock

סופלקי טלה הוא שיפוד יווני עסיסי במרינדה ים־תיכונית של שמן זית, עשבי תיבול ושום. מושלם לגריל או מחבת פסים, ליד פיתה ורוטב צזיקי.


מצרכים לסופלקי טלה:

  • 1 ק"ג כתף טלה חתוכה לקוביות

  • 80 מ"ל שמן זית (כ-5-6 כפות)

  • 2 שיני שום כתושות

  • מיץ מלימון 1

  • 2 בצלים אדומים קצוצים גס

  • 1 כפית אורגנו מיובש

  • 1 כפית טימין מיובש או טימין טרי קצוץ

  • 1/2 כפית פפריקה מתוקה מעושנת (לא חובה)

  • 1/2 כפית כמון (לא חובה)

  • מלח ופלפל גרוס טרי

  • 10 שיפודי מתכת או עץ



הוראות הכנה:

כדי להכין את מתכון הסופלקי טלה היווני הזה, חתכו את הבשר לנתחים שווים בגודלם (3 ס"מ) והניחו בצד.

מכינים את המרינדה

  1. בקערה גדולה מוסיפים את שמן הזית, השום, מיץ הלימון, עשבי התיבול והתבלינים ומתבלים בפלפל גרוס טרי - עדיין לא מוסיפים מלח.

  2. עם מטרפה מקציפים את כל המרכיבים לאיחוד.

  3. מוסיפים את הבשר והבצל הקצוץ ומערבבים לציפוי.

  4. מכסים את הקערה בניילון נצמד, מצננים ומניחים למרינדה לפחות 4 שעות.


כדי להרכיב את הסופלקי אפשר להשתמש בשיפודי עץ או מתכת. למתכון סופלקי טלה זה תזדקקו לכ-10 שיפודים, תלוי בגודל כל סופלקי.

(אם משתמשים בשיפודי עץ, חתכו אותם כך שיתאימו לתבנית הרשת שלכם והשרו אותם במים. זה ימנע מהם להישרף)

  1. משפדים את נתחי הטלה שבמרינדה על השיפודים.

  2. מחממים גריל, מנגל או מחבת פסים וצולים את הסופלקי כ-10-15 דקות והפכים מידי פעם.

תיהנו ממתכון סופלקי זה עם פיתות ורוטב צזיקי וסלט יווני מרענן.

אהבתם את המתכון? נשמח שתשתפו

 

על המתכון

סופלקי טלה הוא אחד המאכלים הכי מזוהים עם אוכל רחוב יווני – שיפודי טלה רכים ועסיסיים, שעברו השרייה ב־מרינדה ים־תיכונית עשירה של שמן זית, שום, לימון, אורגנו וטימין. השילוב של בשר טלה איכותי עם תיבול ים־תיכוני יוצר טעם עמוק שמתאים במיוחד לצלייה על גריל או מחבת פסים. מגישים אותו לרוב עם פיתה יוונית חמה, רוטב צזיקי וסלט קצוץ, והוא מתאים גם לארוחת ערב קלילה וגם לאירוח על האש. אם אתם מחפשים מתכון לסופלקי אותנטי עם טעמים של יוון – זה בדיוק המתכון.

 

ערכים תזונתיים ל-100 גרם:

הערכים התזונתיים מבוססים על המרכיבים והכמויות המופיעים במתכון ומחושבים ע"י מערכת AI (בינה מלכותית).

(מומלץ להתייחס לערכים אלו כאל הנחיה כללית, ולא כאל נתונים מדויקים לחלוטין)





Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page