סופלקי טלה במרינדה - המילה ביוונית פירושה "שיפוד", ומדובר בבשר צלוי בשיפוד שטעמו פשוט ומרענן. תושבי יוון נהגו לצלות כך בשר מעל להבות עם עצי זית לטעם עישון אותנטי. גרסת הסופלקי המודרנית התגבשה במאה ה-19 והופצה בעולם על ידי מהגרים יוונים. כיום סופלקי הוא מאכל פופולרי מאוד בעולם. במתכון הזה בחרנו בבשר טלה רזה ועסיסי שמשתלב עם התיבול היווני. עישון קל על פחמים מוסיף ניחוח הרים יווני. מושלם בפיתה עם צ'יפס פריך וירקות גסים. פשטות מרעננת ומשביעה.
זמן הכנה: 20 דקות + השרייה במרינדה: לפחות 4 שעות | רמת קושי: קל | ערכים תזונתיים
מצרכים לסופלקי טלה:
1 ק"ג כתף טלה חתוכה לקוביות
80 מ"ל שמן זית (כ-5-6 כפות)
2 שיני שום כתושות
מיץ מלימון 1
2 בצלים אדומים קצוצים גס
1 כפית אורגנו מיובש
1 כפית טימין מיובש או טימין טרי קצוץ
1/2 כפית פפריקה מתוקה מעושנת (לא חובה)
1/2 כפית כמון (לא חובה)
מלח ופלפל גרוס טרי
10 שיפודי מתכת או עץ
הוראות הכנה:
כדי להכין את מתכון הסופלקי טלה היווני הזה, חתכו את הבשר לנתחים שווים בגודלם (3 ס"מ) והניחו בצד.
מכינים את המרינדה
בקערה גדולה מוסיפים את שמן הזית, השום, מיץ הלימון, עשבי התיבול והתבלינים ומתבלים בפלפל גרוס טרי - עדיין לא מוסיפים מלח.
עם מטרפה מקציפים את כל המרכיבים לאיחוד.
מוסיפים את הבשר והבצל הקצוץ ומערבבים לציפוי.
מכסים את הקערה בניילון נצמד, מצננים ומניחים למרינדה לפחות 4 שעות.
כדי להרכיב את הסופלקי אפשר להשתמש בשיפודי עץ או מתכת.
למתכון סופלקי טלה זה תזדקקו לכ-10 שיפודים, תלוי בגודל כל סופלקי.
(אם משתמשים בשיפודי עץ, חתכו אותם כך שיתאימו לתבנית הרשת שלכם והשרו אותם במים. זה ימנע מהם להישרף)
משפדים את נתחי הטלה שבמרינדה על השיפודים.
מחממים גריל, מנגל או מחבת פסים וצולים את הסופלקי כ-10-15 דקות והפכים מידי פעם.
תיהנו ממתכון סופלקי זה עם פיתות ורוטב צזיקי וסלט יווני מרענן.
אהבתם את המתכון? נשמח שתשתפו
ערכים תזונתיים למנה אחת של סופלקי (כ-250 גרם)
הערכים התזונתיים מבוססים על המרכיבים והכמויות המופיעים במתכון ומחושבים ע"י מערכת AI (בינה מלכותית).
(מומלץ להתייחס לערכים אלו כאל הנחיה כללית, ולא כאל נתונים מדויקים לחלוטין)
אנרגיה: 400-500 קלוריות
חלבון: 30-40 גרם
שומן: 30-35 גרם
פחמימות: 10-15 גרם
סיבים תזונתיים: 2-3 גרם
סוכר: 5-10 גרם
נתרן: 400-500 מ"ג
Comments