top of page

הצטרפו לערוץ ה WhatsApp שלנו!
קבלו מתכונים חדשים, טיפים קולינריים והשראה למטבח ישירות לנייד.

סלט כרוב תאילנדי

קערה של סלט כרוב תאילנדי, מנה פופולרית בתאילנד המכילה כרוב ירוק, פלפלים חריפים, עלי כוסברה, וטבעות בצל ירוק, ברוטב חמאת בוטנים ותבלינים.

סלט כרוב תאילנדי הוא כמו שיר קיץ חריף ומתוק. הוא מרענן, צבעוני, ומלא בטעמים וחוויות. הרוטב של הסלט הוא שילוב מושלם של מתוק, מלוח, וחריף. הסוכר והחמאת בוטנים יוצרים מתיקות עשירה, השמן זית והרוטב סויה מוסיפים מליחות, והצ'ילי מוסיף חריפות נעימה. הסלט עצמו מורכב מכרוב לבן, שום, בצל ירוק, בוטנים, וחמוציות. הכרוב מספק קראנצ'יות ומרעננות, הצ'ילי מעניק חריפות, הבוטנים נותנים קראנצ'יות נוספת, והחמוציות מוסיפות חמיצות.

הסלט מוגש קר, מה שהופך אותו מושלם לימים חמים. הוא יכול להיות ארוחה קלה בפני עצמה, או תוספת נהדרת לארוחה אחרת.


זמן הכנה: 20 דקות | רמת הקושי: קל | ערכים תזונתיים


מצרכים לסלט כרוב:

לרוטב:

  • 60 מ"ל שמן זית

  • 60 מ"ל מיץ לימון

  • 100 גרם סוכר

  • 30 גרם חמאת בוטנים טבעית

  • 30 גרם רוטב סויה

  • מעט פלפל שחור

  • מעט מלח

  • 60 מ"ל מים חמים

לסלט:

  • כרוב לבן חתוך

  • צ'ילי אדום

  • בצל ירוק

  • בוטנים שבורים

  • חמוציות

  • עלי כוסברה


הוראות הכנה:

הרוטב:

  1. בקלחת קטנה מחממים מים וסוכר עד להמסת הסוכר

  2. מוסיפים את השמן זית, חמאת הבוטנים, רוטב הסויה, פלפל שחור והמלח ומערבבים היטב עד לקבלת רוטב חלק.

הסלט:

  1. מערבבים בקערה את הכרוב, הצ'ילי, הבצל הירוק, הבוטנים והחמוציות.

  2. יוצקים מעל מעט מהרוטב ומערבבים היטב.

  3. מוסיפים עלי כוסברה מלמעלה ומגישים קר.

אהבתם את המתכון? נשמח שתשתפו

ערכים תזונתיים למנה אחת (כ-250 גרם):

הערכים התזונתיים מבוססים על המרכיבים והכמויות המופיעים במתכון ומחושבים ע"י מערכת AI (בינה מלכותית).

(מומלץ להתייחס לערכים אלו כאל הנחיה כללית, ולא כאל נתונים מדויקים לחלוטין)

אנרגיה: 300 קלוריות

חלבון: 15 גרם

שומן: 15 גרם

פחמימות: 25 גרם

סיבים תזונתיים: 5 גרם

סוכר: 10 גרם

נתרן: 600 מ"ג

8 צפיות0 תגובות

פוסטים קשורים

הצג הכול

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page