top of page

הצטרפו לערוץ ה WhatsApp שלנו!
קבלו מתכונים חדשים, טיפים קולינריים והשראה למטבח ישירות לנייד.

מרמומה טוניסאית (וגם מרדומה/מטבוחה)

כל כך הרבה ורסיות לריקוד האדום והחריף שאנחנו כל כך אוהבים על השולחן. מרדומה מטבוחה או כאן המרמומה הטוניסאית, כולן סלטים על בסיס עגבניות בשלות מאוד שום ופלפלים מצפון אפריקה מבושלות זמן רב על גבול הריבה, ככל שהצמצום וזמן הבישול רב כך הטעם משתבח

סלט חריף מנחם וממכר בקלי קלות



מצרכים למרמומה טוניסאית:

  • 6 עגבניות מקולפות, חתוכות לקוביות גדולות

  • 1 פלפל אדום, שרוף על אש גלויה ומקולף, חתוך לקוביות

  • 1 פלפל ירוק, חתוך לקוביות

  • 1 פלפל ירוק חריף שלם

  • 10 שיני שום קלופות, חצויות לשניים

  • מלח

  • חצי כוס שמן חמניות


הוראות ההכנה:

  1. על אש בינונית-נמוכה, שמים את השום ומטגנים למשך שתי דקות.

  2. מוסיפים את הפלפלים ומערבבים שתי דקות נוספות.

  3. מוסיפים את העגבניות לסיר.

  4. ממשיכים לבשל תוך ערבוב לעיתים קרובות, עד שכמעט אין נוזלים והתערובת הופכת סמיכה.

  5. רק בשלב זה מוסיפים מלח לפי הטעם.

  6. מכבים את האש ומניחים לתערובת להתקרר.




ערכים תזונתיים ל-100 גרם מרמומה טוניסאית:

הערכים התזונתיים מבוססים על המרכיבים והכמויות המופיעים במתכון ומחושבים ע"י מערכת AI (בינה מלכותית).

(מומלץ להתייחס לערכים אלו כאל הנחיה כללית, ולא כאל נתונים מדויקים לחלוטין)




9 צפיות0 תגובות

פוסטים קשורים

הצג הכול

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page