בסטרומה פלמידה לבנה של מסעדת שיינע
- טעמים אורבניים
- 13 בדצמ׳ 2023
- זמן קריאה 2 דקות
עודכן: לפני יומיים

בסטרומה פלמידה היא מנה מרשימה של דג מעושן קלאסי, שעובר תהליך כבישה, ייבוש ושימור בשמן זית. הגרסה של מסעדת שיינע מכינה את הדג מאפס – בסגנון מסורתי, טהור ומדויק – לתוצאה עשירה, מתובלת ומושלמת להגשה קרה.
מצרכים לבסטרומה פלמידה:
מגש/ תבנית עמוקה שנכנסת למקרר
פילה פלמידה נקי ללא עור וללא עצמות, במשקל כ-1 ק"ג
חצי ק"ג סוכר
1 ק"ג מלח גס
150 גרם זרעי כוסברה
הוראות ההכנה:
מניחים את הדג במרכז התבנית.
קולים את הכוסברה במחבת ללא שמן.
מצפים את הדג בזרעים.
מערבבים בקערה את המלח והסוכר ומכסים את הדג טוב טוב שלא יראו אותו.
עוטפים את התבנית בניילון נצמד היטב.
מכניסים למקרר למשך 12 יום.
לאחר 12 יום, שוטפים את הדג מכל התבלינים.
עוטפים את הדג בבד דק למשך 12 יום נוספים.
עדיף לתלות במקרר אם אין אפשרות אז רק להניח במקרר בקופסא פתוחה
מוציאים מהמקרר, מעבירים לקופסה עם שמן זית שמכסה את הדג, ומניחים במקרר למשך 24 שעות נוספות.
פורסים דק דק ואוכלים בתאבון.
הולך מצוין עם איולי חזרת
אהבתם את המתכון? נשמח שתשתפו
על בסטרומה פלמידה לבנה של מסעדת שיינע
בסטרומה פלמידה היא אחת מהשיטות העתיקות והמרתקות לשימור דגים – דרך שמקורה באימפריה העות'מאנית ונפוצה גם באזור הבלקן והים התיכון. במסעדת שיינע, מכינים את הבסטרומה מדג פלמידה לבנה – דג ים עשיר בטעם – באמצעות תהליך איטי של כבישה במלח וסוכר, לאחר מכן ייבוש והשרייה ב־שמן זית איכותי. התיבול היחיד שמתווסף הוא זרעי כוסברה קלויים, שמעניקים ארומה עזה ואופי שונה לגמרי מהדגים המעושנים הרגילים. התוצאה היא דג רך אך מוצק, מלוח במידה, עם ארומה חזקה של ים ותבלינים – שמוגש פרוס דק לצד סלטים, לחם, גבינות, או פשוט ככה – עם כוס יין לבן יבש.
ערכים תזונתיים ל־100 גרם:
הערכים התזונתיים מבוססים על המרכיבים והכמויות המופיעים במתכון ומחושבים ע"י מערכת AI (בינה מלכותית).
(מומלץ להתייחס לערכים אלו כאל הנחיה כללית, ולא כאל נתונים מדויקים לחלוטין)
Comments