top of page

הצטרפו לערוץ ה WhatsApp שלנו!
קבלו מתכונים חדשים, טיפים קולינריים והשראה למטבח ישירות לנייד.

דג שלם על גריל פחמים

דג שלם צלוי על גריל עם לימון ומלח גס
Photo by Julia Filirovska


מצרכים דג שלם על גריל פחמים

  • דג שלם (לברק/דניס/בורי) נקי

  • 2 כפות שמן זית

  • מלח גס

  • פלפל שחור גרוס

  • מיץ מחצי לימון


הוראות ההכנה:

  1. הכנת הדג:

    • לשטוף את הדג ולייבש היטב עם מגבת נייר.

    • לעשות חריצים קלים בצדדים של הדג בעזרת סכין חדה, כדי שיתבשל באופן אחיד.

    • למרוח את הדג בשמן זית משני הצדדים.

    • לפזר מלח גס ופלפל שחור גרוס בצורה אחידה.

  2. צלייה:

    • לחמם מנגל או גריל חם.

    • להניח את הדג בתוך רשת ייעודית לדגים כדי להקל על הצלייה וההפיכה.

    • לצלות כ-6-7 דקות מכל צד, עד שהעור פריך והבשר מבושל מבפנים.

  3. הגשה:

    • לסחוט מעל מיץ לימון ולהגיש.


ערכים תזונתיים ל-100 גרם:

הערכים התזונתיים מבוססים על המרכיבים והכמויות המופיעים במתכון ומחושבים ע"י מערכת AI (בינה מלכותית).

(מומלץ להתייחס לערכים אלו כאל הנחיה כללית, ולא כאל נתונים מדויקים לחלוטין)




צפייה 10 תגובות

פוסטים קשורים

הצג הכול

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page