חטיף קוקוס נוסטלגי
- Black Lulu
- 9 באפר׳
- זמן קריאה 1 דקות

חטיף קוקוס נוסטלגי, רך ומתוק, בדיוק כמו של פעם. עם שילוב של חלב מרוכז, קוקוס וסירופ מלבי – זו מנה של זיכרונות מתוקים בטעם ילדות.
מרכיבים לחטיף קוקוס:
350 גרם קוקוס טחון
1 פחית חלב מרוכז ממותק
חצי פחית קרם קוקוס
1 כפית וניל
קורט מלח
50 גרם חמאה
150 גרם קוקוס טחון (לציפוי)
2-4 כפות סירופ מלבי (לציפוי, לפי הצבע הרצוי)
אופן ההכנה:
מחממים בסיר את החלב המרוכז, קרם הקוקוס, הווניל, החמאה והמלח עד להרתחה עדינה ושהמרכיבים כמעט כמעט גולשים.
מכבים את האש, מוסיפים את הקוקוס ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת בצקית.
מצננים את התערובת לטמפרטורת החדר.
לאחר שהתקררה, מחלקים את התערובת לחמישה חלקים ויוצרים גלילי ״קבב״ בקוטר הרצוי לתוך נייר אפייה.
מניחים ומגלגלים בעדינות כדי לשמור על הצורה, תוך כדי תנועת דחיסה.
מעבירים למקרר להתייצבות למשך שעתיים לפחות.
מערבבים את הקוקוס לציפוי עם סירופ המלבי עד שהוא סופג את הצבע הרצוי.
חותכים את הגלילים לפרוסות בעזרת סכין חדה ומגלגלים כל פרוסה בתערובת הקוקוס הצבועה.
על המתכון
חטיף קוקוס הוא מתכון קלאסי שמחזיר ישר לימי הילדות, עם טעם מתקתק ומרקם רך שמתמוסס בפה. השילוב של חלב מרוכז עם קוקוס טחון וקרם קוקוס יוצר עוגייה רכה וצבעונית, שמצופה בקוקוס בצבע ורוד מסורתי בעזרת סירופ מלבי. מדובר במתכון פשוט וקל שמכינים בכמה שלבים קצרים – בלי אפייה ועם הרבה טעם נוסטלגי. אם גדלתם בשנות ה־80 או ה־90, בטוח היה לכם כזה בקופסת הפח בבית של סבתא.
ערכים תזונתיים ל-100 גרם
הערכים התזונתיים מבוססים על המרכיבים והכמויות המופיעים במתכון ומחושבים ע"י מערכת AI (בינה מלכותית).
(מומלץ להתייחס לערכים אלו כאל הנחיה כללית, ולא כאל נתונים מדויקים לחלוטין)
Comments