חמוצים יפנים עם קולרבי ואצת קומבו
- טעמים אורבניים
- 9 בינו׳ 2024
- זמן קריאה 1 דקות
עודכן: לפני 3 ימים

חמוצים יפנים הם תוספת קלה, פריכה ורעננה שמביאה את הטעמים האוממיים והחמצמצים הישר למטבח הביתי. המתכון מבוסס על קולרבי פריך, אצת קומבו ורוטב יפני קלאסי.
מצרכים לחמוצים יפנים:
1 קילו קולרבי
1 כפית מלח
3 כפות רוטב סויה
3 כפות חומץ אורז
4 כפות מירין
חתיכה אחת של אצת קומבו בגודל 4x4
הוראות הכנה:
חותכים את הקומבו ל-4-5 חתיכות עם מספריים.
קולפים את הקולרבי ואז חותכים אותו לרבעים לאורכו. לאחר מכן חותכים את הקולרבי לפרוסות דקות מאוד.
מכניסים את הקולרבי לקערה ומוסיפים את המלח. מערבבים לאיחוד.
הניחו לקולרבי לשבת במשך 30 דקות, ערבבו וסחטו בעדינות את הקולרבי מדי פעם כדי להסיר מעט לחות ולרכך את הקולרבי.
בקערה נפרדת מערבבים את רוטב הסויה, חומץ האורז, מירין, אצת קומבו ומניחים בצד.
מוציאים את הקולרבי בידיים נקיות ומוסיפים לקערת הרוטב. מערבבים לאיחוד. (לזרוק את מיץ הקולרבי שנשאר.)
מעבירים את החמוצים לכלי אחסון מעוקר ומקררים לילה לפני האכילה. החמוצים נשמרים שבועיים במקרר.
אהבתם את המתכון? נשמח שתשתפו!
על המתכון
חמוצים יפנים הם מהתוספות הכי פשוטות ומרעננות שיש – קולרבי פריך, רוטב סויה, חומץ אורז ואצת קומבו שמוסיפה טעם אומאמי עמוק. השילוב בין הטעמים מאפשר להכין בבית חמוצים בסגנון יפני אותנטי, קלילים אך מלאי אופי. בין אם תוסיפו ירקות נוספים ובין אם תשמרו על הבסיס, זה מתכון מושלם לליווי מנות אסייתיות, ארוחות קלות או נשנוש בריא. כל מה שצריך זה כמה רכיבים פשוטים וקצת סבלנות.
ערכים תזונתיים ל-100 גרם:
הערכים התזונתיים מבוססים על המרכיבים והכמויות המופיעים במתכון ומחושבים ע"י מערכת AI (בינה מלכותית).
(מומלץ להתייחס לערכים אלו כאל הנחיה כללית, ולא כאל נתונים מדויקים לחלוטין)
Comments