טורשי של מסעדת חומוס 7
- טעמים אורבניים
- 24 בדצמ׳ 2023
- זמן קריאה 2 דקות
עודכן: לפני 6 ימים

טורשי הוא סלט חמוצים עיראקי מסורתי שמכינים מתערובת ירקות צבעונית, מתובלת ומושרית בחומץ ותבלינים ייחודיים. תוספת חיונית לצד חומוס, פלאפל או כל מנת בשר. חמצמץ, פריך, מלא טעם – ואי אפשר להפסיק לנשנש
מצרכים לטורשי:
1 כרובית שלמה חתוכה לפרחים
חצי כרוב חתוך גס
3 גזרים חתוכים לעיגולים של סנטימטר 1
2 קולרבי חתוך לחצי ואז לחצאי ירח של סנטימטר 1
2 פלפל בהיר חתוך לרצועות
חצי ליטר חומץ לבן
חצי ליטר מים
1 וחצי כף מלח
1 וחצי כף תבלין לטורשי (לבקש מהחנות האהובה של תבלינים "עמבה לחמוצים")
חצי כפית מלח לימון
הוראות ההכנה:
חותכים את הירקות לקוביות או לרצועות.
בסיר גדול מחממים את החומץ, המים, המלח, מלח הלימון והתבלין לטורשי.
מוסיפים את הירקות לסיר ומבשלים במשך 8 דקות תוך כדי עירבוב.
מעבירים את הירקות לצנצנת מעוקרת.
יוצקים את הנוזלים מהסיר על הירקות בצנצנת.
סוגרים את הצנצנת ומניחים לה לילה בחוץ לצינון.
לאחר מכן, מכניסים את הצנצנת למקרר.
אפשר לשמור חודש במקרר אבל מתחסל הרבה קודם
הערה: עיקור הצנצנת
כדי לעקר את הצנצנת, יש לחמם מים בסיר גדול עד לטמפרטורה של 100 מעלות צלזיוס. לאחר מכן, יש להכניס את הצנצנת והמכסה לסיר עם המים הרותחים ולהרתיח במשך 10 דקות. לאחר מכן, יש להוציא את הצנצנת והמכסה מהמים הרותחים ולשטוף אותם במים קרים.
אהבתם את המתכון? נשמח שתשתפו
טורשי: חמוצים עיראקיים ביתיים, צבעוניים וממכרים
טורשי הוא חלק בלתי נפרד מהמטבח העיראקי – סלט חמוצים חמוץ-מתובל שמלווה כמעט כל ארוחה. תערובת של כרובית, כרוב, גזר, קולרבי ופלפל מתבשלת קלות עם חומץ, תבלין טורשי ייעודי ומלח לימון, שנכנסת להשריה בצנצנת. השילוב בין פריכות הירקות, חדות התיבול והחמיצות המאזנת – הופך את הטורשי לא רק לתוספת, אלא לכוכב. אפשר להגיש אותו עם חומוס, שווארמה, פלאפל או סתם עם לחם טרי. הוא מתיישן ומתחדד במקרר, אבל נטרף הרבה לפני שמספיק להשתבח. המתכון של חומוס 7 פשוט ומדויק – חובה להכין בבית.
ערכים תזונתיים ל100 גרם:
הערכים התזונתיים מבוססים על המרכיבים והכמויות המופיעים במתכון ומחושבים ע"י מערכת AI (בינה מלכותית).
(מומלץ להתייחס לערכים אלו כאל הנחיה כללית, ולא כאל נתונים מדויקים לחלוטין)
Comments