top of page

הצטרפו לערוץ ה WhatsApp שלנו!
קבלו מתכונים חדשים, טיפים קולינריים והשראה למטבח ישירות לנייד.

כבד קצוץ פולני

כבד קצוץ

מצרכים לכבד קצוץ:

  • 1 ק"ג כבד עוף מנוקים וחצויים (כהים ויפים ללא כתמים ירוקים או צהובים)

  • 6 ביצים קשות

  • 3 בצלים גדולים קצוצים ומטוגנים עד קירמול

  • מלח לפי טעם

  • פלפל שחור (בנדיבות)

  • 8 כפות שמאלץ (שומן אווז) (או 25 גרם נטורינה)


הוראות הכנה:

  1. ממליחים ומפלפלים בנדיבות מטגנים בשמאלץ את הכבדים במחבת על אש בינונית גבוהה עד שהם משנים את צבעם כ 2-3 דק מכל צד

  2. מעבירים את הכבדים לצלחת ומצננים אותם היטב במקרר כשעה, עד שהם מתייצבים.

  3. ישנן 3 אפשרויות קיצוץ:

    1. על קרש חיתוך בעזרת סכין או מזלג קוצצים את כל המצרכים יחד עד לקבלת מרקם אחיד, אך לא חלק מדי.

    2. או שמעבירים את כל המצרכים דרך מטחנת בשר.

    3. או להעביר את כל המצרכים למעבד מזון וקוצצים בפולסים קצרים עד לקבלת מרקם גס מעט (לא פטה).

טועמים את הממרח ומתקנים תיבול לפי הצורך. מכסים ומצננים במקרר כשלוש שעות.

ניתן לשמור את הכבד הקצוץ במקרר עד יומיים

ניתן להוסיף כף מיונז לממרח לטעם עשיר יותר

ערכים תזונתיים ל - 100 גרם:

הערכים התזונתיים מבוססים על המרכיבים והכמויות המופיעים במתכון ומחושבים ע"י מערכת AI (בינה מלכותית).

(מומלץ להתייחס לערכים אלו כאל הנחיה כללית, ולא כאל נתונים מדויקים לחלוטין)



145 צפיות0 תגובות

פוסטים קשורים

הצג הכול

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page