לחם בננה ללא גלוטן
- טעמים אורבניים
- 5 בינו׳ 2024
- זמן קריאה 2 דקות
עודכן: 6 באפר׳

לחם בננה ללא גלוטן הוא פתרון מושלם למי שמחפש מתוק רך, עשיר בטעם ומותאם לתזונה ללא גלוטן. מתאים לכל שעה ביום – עם קפה, לארוחת בוקר או כקינוח פשוט וטעים.
מצרכים ללחם בננה ללא גלוטן:
125 גרם חמאה
120 גרם סוכר דק
3 ביצים
3 בננות בשלות וגדולות, קלופות ומעוכות
225 גרם קמח לחם ללא גלוטן (דוגמת - "קמח כרגיל" של אשבל)
חצי כפית אבקת אפייה ללא גלוטן
2 כפיות קינמון טחון
100 גרם צימוקים או משמשים מיובשים קצוצים
1 כפית תמצית וניל
חצי כפית מלח
הוראות הכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות, או על טורבו ל-160 מעלות. משמנים ומרפדים תבנית לחם.
במיקסר או עם במטרפה חשמלית מקציפים את החמאה והסוכר עד לקבלת תערובת בהירה, בהירה ותפוחה.
מוסיפים פנימה את הביצים אחת אחת עד לקבלת תערובת אחידה.
לאחר מכן מוסיפים פנימה את שאר החומרים. מקפלים הכל יחד עד להטמעה מלאה.
יוצקים את התערובת לתבנית הלחם ואופים (בתנור שחומם מראש) במשך 50-60 דקות, עד להזהבה או עד שקיסם יוצא נקי. (אם החלק העליון מתכהה מהר מדי, מכסים אותו בנייר כסף).
מוציאים מהתנור ומניחים ללחם להתקרר בתבנית שלו למשך 10 דקות, ואז הופכים על רשת. חותכים לפרוסות עבות ומגישים עם חמאה.
בתאבון!
השתמשו בבננות בשלות מאוד כדי לקבל לחם טעים ומפנק יותר.
על המתכון
לחם בננה ללא גלוטן הוא אחד הקלאסיקות האהובות ביותר בעולם האפייה ללא גלוטן. המרקם הלח והאוורירי, בשילוב מתיקות הבננות וקינמון ריחני, הופך אותו לבחירה מושלמת לכל מי שנמנע מגלוטן. הוספת צימוקים או משמשים מעניקה לו עומק נוסף, ומומלץ להגישו פרוס עם חמאה רכה או גבינת שמנת. אפשר גם להקפיא את הלחם פרוס – ולהפשיר בכל פעם לפי הצורך.
ערכים תזונתיים ל־100 גרם
הערכים התזונתיים מבוססים על המרכיבים והכמויות המופיעים במתכון ומחושבים ע"י מערכת AI (בינה מלכותית).
(מומלץ להתייחס לערכים אלו כאל הנחיה כללית, ולא כאל נתונים מדויקים לחלוטין)
Comments