לפת ממולאת בשר של הבסטה תל אביב
- טעמים אורבניים
- 24 ביוני 2024
- זמן קריאה 2 דקות
עודכן: לפני 5 ימים

לפת ממולאת בשר היא מנה מסורתית עשירה, שמשלבת בשר בקר מתובל, עשבי תיבול טריים ולפת רכה שמבושלת ברוטב לימונים פרסיים, שום ומנגולד – ביס עמוק של טעמים מזרח תיכוניים ואהבה.
מצרכים ללפת ממולאת בשר:
15 יחידות לפת (מקולפות, מרוקנות וחלוטות מספר דקות לריכוך)
700 גרם בשר בקר טחון (ניתן להוסיף מעט שומן טלה)
3 בצלים לבנים מגורדים בפומפייה וסחוטים
1 כרישה
10 שיני שום
1 פלפל ירוק חריף פרוס
3 חבילות מנגולד קצוצות דק
200 גרם אורז פרסי מבושל ל-3 דקות ומסונן מהמים
3 לימונים פרסיים
צרור כוסברה קצוץ דק
צרור פטרוזיליה קצוץ דק
צרור שמיר קצוץ
קורט שאטה יבש
מלח, פלפל, פפריקה מרוקאית וכורכום
3 כפות שמן זית
הוראות ההכנה:
מילוי בשר:
מערבבים את הבשר עם הבצל המגורד, הפטרוזיליה, הכוסברה, השמיר, השאטה והאורז.
מתבלים במלח, פלפל, פפריקה מרוקאית וכורכום.
ממלאים את הלפתות בתערובת הבשר ומניחים בצד.
רוטב:
מטגנים את הבצל הלבן בשמן זית עד להזהבה.
מוסיפים את השום, הפלפל החריף והמנגולד, ומאדים מעט.
מוסיפים מלח, פלפל, פפריקה וכורכום.
מוסיפים 4 כוסות מים, את הלימונים הפרסיים ומביאים לרתיחה. (לוודא שכשמניחים את הממולאים, אין יותר מדי מים, כדי שהם לא התהפכו לתוך הנוזל)
מכניסים את הלפתות למים ומבשלים כ-45 דקות.
הגשה:
מוסיפים פטרוזיליה קצוצה מעל וסוחטים לימון.
ניתן להשתמש בכל סוג בשר טחון שאוהבים, כגון: בשר עגל, בשר טלה או בשר מעורב.
על המתכון
המנה של לפת ממולאת בשר, בגרסת הבסטה תל אביב, משקפת את הקסם של המטבח העיראקי והפרסי – שילוב בין חמיצות עזה מהלימונים הפרסיים, עומק של שום ותיבול עשיר לבין מתיקות טבעית של הלפת. הכנתה אמנם דורשת סבלנות אך, היא לגמרי שווה את ההשקעה – כל ביס לוקח לעומק הטעמים של הבית.
ערכים תזונתיים ל-100 גרם:
הערכים התזונתיים מבוססים על המרכיבים והכמויות המופיעים במתכון ומחושבים ע"י מערכת AI (בינה מלכותית).
(מומלץ להתייחס לערכים אלו כאל הנחיה כללית, ולא כאל נתונים מדויקים לחלוטין)
Comments