top of page

הצטרפו לערוץ ה WhatsApp שלנו!
קבלו מתכונים חדשים, טיפים קולינריים והשראה למטבח ישירות לנייד.

מרק מלוחיה מצרי אורגינל

צלחת של מרק מלוחיה, מרק ירוק מסורתי מהמטבח המצרי. המרק עשוי מעלי מלוחיה, ועשבי תיבול. הוא בעל מרקם קרמי וטעם עשיר ומתובל.
מרק מלוחיה | צילום: שניר גואטה, וולט ישראל

מרק של סבתא רחל יעיש

מרק מלוחיה הוא מרק ירוק סמיך וקרמי המכיל עלי מלוחיה, בצל, שום, תבלינים ועוד. המרק הוא מאכל מסורתי במטבחים רבים במזרח התיכון כולל המטבח המצרי, הפלסטיני, הלבנוני והסורי. ההיסטוריה של מרק המלוחיה היא ארוכה ומגוונת. המרק מקורו במצרים שם הוא נחשב למאכל לאומי. המרק תואר לראשונה בכתבים מצריים עתיקים עוד לפני 3000 שנה לפני הספירה.

במצרים העתיקה, מרק המלוחיה היה מוגש לעתים קרובות לחגיגות דתיות ואירועים מיוחדים. המרק היה נחשב למזון מזין ובריא והוא שימש כמקור חשוב של חלבון, סיבים תזונתיים וויטמינים. במאה ה-19 מרק המלוחיה החל להתפשט לאזורים אחרים במזרח התיכון. המרק הגיע לפלשתינה וללבנון עם הגעתם של מהגרים ממצרים. המרק הפך במהרה פופולרי גם באזורים אלה והוא עדיין נחשב לאחד המאכלים הפופולריים ביותר במטבחים הללו. ישנן מגוון רחב של גרסאות למרק המלוחיה. הגרסה המצרית המסורתית כוללת עלי מלוחיה, בשר, בצל, שום, תבלינים ועוד. הגרסה הפלסטינית כוללת לעתים קרובות גם נענע והגרסה הלבנונית כוללת לעתים קרובות גם לימון.


אנו ממליצים מאוד על מלוחיה FRIO, מוצר המיובא ממצרים ומשווק על ידי מלוחיה IL. המוצר מתאפיין ביתרונות מובהקים וייחודיים בהשוואה למלוחיות אחרות בשוק. במלוחיה זו, העלים נקטפים בשלב צעיר מתוך הצמח, מה שמעניק להם טעם רענן ועדין במיוחד. כמו כן, יתרון נוסף של מלוחיה זו הוא הקיצוץ המדויק שלה באמצעות סכין מיוחדת, תוך הקפדה על המסורת המקומית במצרים.


ניתן לרכוש את המוצר באופן מידי דרך האתר הרשמי של מלוחיה IL, המתמחה בשיווק מוצרים מיוחדים ממצרים. האתר מציע גם שירות משלוחים נוח ויעיל לכל רחבי הארץ.





זמן הכנה: כ-1 שעה | רמת הקושי: בינוני | ערכים תזונתיים


מצרכים למרק מלוחיה מצרי (כ 4 מנות)

  • 400 גרם מלוחיה קצוצה או טחונה

  • 1 בצל גדול, חתוך ל-4

  • 1 כף רסק עגבניות (לא חייב)

  • 1 עגבנייה קלופה וחתוכה ל-4 (לא חייב) (תפקיד העגבנייה ורסק העגבניות במרק הוא להוריד מהמרקם הרירי של המלוחיה במצרים אוהבים שהמרק רירי)

  • ליטר ציר עוף (אפשר גם מים עם כף מרק עוף)

  • 6 שיני שום כתושות

  • 2 כפיות כוסברה יבשה

  • 1 כפית בהרט איכותי

  • 1/2 כפית הל טחון

  • 1 כפית מלח

הוראות ההכנה

  1. טוחנים את עלי המלוחיה במעבד מזון.

  2. בסיר גדול מביאים לרתיחה את הציר עוף ומוסיפים את הרסק העגבניות, הבצל, העגבנייה, בהרט והל טחון ומבשלים כ 10 דקות על אש בנונית נמוכה.

  3. מוציאים את הירקות ומוסיפים לסיר את המלוחיה הקצוצה ומבשלים עוד כ 10 דקות עד שהתערובת מתרככת

עכשיו החלק החשוב

  1. מחממים מחבת עם מעט שמן.

  2. מוסיפים את השום והכוסברה היבשה ומטגנים קלות לפתיחת הטעמים (לשים לב לא לשרוף את השום).

  3. מוסיפים את התערובת לסיר המלוחיה ומבשלים עוד כ-10 דקות.


טיפים:

ניתן להוסיף למרק גם בשר בקר, עוף או כבש.

מומלץ להגיש את המרק עם אורז לבן.

אהבתם את המתכון? נשמח שתשתפו

ערכים תזונתיים למנת מרק מלוחיה (250 גרם)

הערכים התזונתיים מבוססים על המרכיבים והכמויות המופיעים במתכון ומחושבים ע"י מערכת AI (בינה מלכותית).

(מומלץ להתייחס לערכים אלו כאל הנחיה כללית, ולא כאל נתונים מדויקים לחלוטין)

  • קלוריות: 150

  • חלבון: 5 גרם

  • שומן: 4 גרם

  • פחמימות: 20 גרם

  • סיבים תזונתיים: 5 גרם

  • כולסטרול: 0 מ"ג

123 צפיות0 תגובות

פוסטים קשורים

הצג הכול

Commentaires

Noté 0 étoile sur 5.
Pas encore de note

Ajouter une note
bottom of page