top of page

הצטרפו לערוץ ה WhatsApp שלנו!
קבלו מתכונים חדשים, טיפים קולינריים והשראה למטבח ישירות לנייד.

מרק עוף ביתי וקלאסי

  • תמונת הסופר/ת: Black Lulu
    Black Lulu
  • לפני 4 ימים
  • זמן קריאה 1 דקות
קערת מרק עוף ואטריות עם ירקות ופטרוזיליה קצוצה
Photo by Gundula Vogel


מרק עוף ואטריות ביתי הוא מסוג המנות שתמיד מחזירות לתחושת בית. הוא עשוי מחומרי גלם פשוטים אך טריים – בצל, גזר, סלרי, שום וציר עוף עשיר – בשילוב חזה עוף רך ואטריות ביצים שמספקות את הטקסטורה המנחמת. מתאים גם לילדים, גם כמנת פתיחה לארוחה וגם כמרק עיקרי ביום חורף. תוספת של פטרוזיליה קצוצה ומעט מיץ לימון מרעננת את הטעמים ומאזנת את העומק של הציר.


מצרכים למרק עוף:

  • 2 כפות שמן זית

  • 1 בצל גדול, קצוץ

  • 3 גזרים, פרוסים

  • 2 גבעולי סלרי, פרוסים

  • 3 שיני שום, כתושות

  • 8 כוסות ציר עוף (מומלץ ציר ביתי)

  • 2 עלי דפנה

  • 1 כפית טימין יבש

  • 500 גרם חזה עוף ללא עצמות

  • 200 גרם אטריות ביצים רחבות

  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם

  • פטרוזיליה טרייה קצוצה, להגשה

  • מיץ מחצי לימון (אופציונלי)



הוראות הכנה:

  1. לחמם את שמן הזית בסיר גדול על אש בינונית להוסיף בצל, גזר וסלרי. לטגן כ־5 דקות עד לריכוך.

  2. להוסיף את השום ולערבב כדקה נוספת.

  3. להוסיף את ציר העוף, עלי הדפנה, הטימין ולהביא לרתיחה.

  4. להנמיך את הלהבה ולהוסיף את חזה העוף בשלמותו, לכסות את הסיר ולבשל על אש נמוכה כ־20 דקות, עד שהעוף מבושל.

  5. להוציא את העוף ולפרק אותו בעזרת שני מזלגות ל"שערות" ואז להחזיר לסיר המרק.

  6. להוסיף את האטריות ולהמשיך בבישול כ 5 דקות נוספות או לפי הוראות היצרן עד לריכוך.

  7. בתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.

מוציאים את עלי הדפנה, להוסיף פטרוזיליה ומיץ לימון אם רוצים – ולהגיש חם.

ערכים תזונתיים ל-100 גרם

הערכים התזונתיים מבוססים על המרכיבים והכמויות המופיעים במתכון ומחושבים ע"י מערכת AI (בינה מלכותית).

(מומלץ להתייחס לערכים אלו כאל הנחיה כללית, ולא כאל נתונים מדויקים לחלוטין)




Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page