top of page

הצטרפו לערוץ ה WhatsApp שלנו!
קבלו מתכונים חדשים, טיפים קולינריים והשראה למטבח ישירות לנייד.

מתכון לפיצה קלאסית צעד אחר צעד

עודכן: לפני 6 ימים

פיצה קלאסית עם פוליש, מנה פופולרית מהמטבח האיטלקי. הפיצה עשויה מבצק דק עם רוטב עגבניות, גבינת מוצרלה וריחן. בצק הפוליש מעניק לפיצה טעם עשיר ומורכב יותר, והוא הופך אותה לקריספית יותר.

מתכון לפיצה קלאסית מבצק שמתחיל בפוליש – כמו בפיצריות האמיתיות באיטליה. עם תהליך תפיחה איטי, רוטב עגבניות עשיר, גבינת מוצרלה טרייה וטיפת שמן זית – מתקבלת פיצה איטלקית פריכה מבחוץ, רכה מבפנים, מושלמת לאפייה ביתית.


מתכון לפיצה מצרכים:

לפוליש:

  • 300 גרם קמח 00 (קמח טיפו)

  • 300 מ"ל מים פושרים

  • 5 גרם שמרים יבשים

  • 5 גרם דבש

לבצק:

  • 1.2 ק״ג קמח (קמח טיפו)

  • 35 גרם מלח

  • 680 מ״ל מים פושרים

  • מעט שמן זית

לטופינג:

  • רוטב עגבניות

  • מוצרלה טרייה

  • פרמזן מגורד

  • שמן זית כתית מעולה

  • כמה עלי בזיליקום



הוראות ההכנה:

פוליש:

  1. יום לפני, מערבבים היטב את חומרי הפוליש בקערה.

  2. משאירים בחוץ כשעה, ואז מכניסים למקרר שיתססו למשך לילה.

הפוליש מפתח את טעם הבצק, מעודד תסיסה ויוצר מרקם אלסטי ומאוורר.

בצק:

  1. מערבבים את הפוליש עם המים לנוזל אחד.

  2. במיקסר עם וו לישה, מערבבים חצי מכמות הקמח עם הנוזל פוליש שהכנו כמה דקות.

  3. מוסיפים את שארית הקמח והמלח, וממשיכים ללוש במהירות נמוכה כעשר דקות עד לקבלת בצק אחיד.

  4. מוציאים את הבצק למשטח עבודה, ומתחילים לעבד אותו עם הידיים (הוא יתחיל להיות שוב דביק זה בסדר).

  5. מכסים את הבצק בקערה הפוכה, ומניחים לו לנוח כ-20 דקות.

  6. משמנים את הידיים ומעבדים את הבצק לכדור אלסטי (לכדור בצק חלק וחזק).

  7. משמנים קערה במעט שמן זית, ומניחים את הבצק בתוכה.

  8. מכסים את הקערה, ומניחים לבצק לתפוח כ-45 דקות.

  9. עכשיו שוב משמנים את כפות הידיים ומחלקים את הבצק ל-8-12 כדורים שווים.

  10. מניחים את הכדורים בקופסת התפחה ייעודית, ומניחים להם לתפוח כשעתיים.

פתיחה ואפייה:

  1. מחממים את התנור לחום מקסימלי (על אבן שמוט או מגש אפייה הפוך שעליהם נייר אפיה).

  2. טובלים את הכדור בקמח סמולינה, ומתחילים לפתוח אותו בעדינות כלפי חוץ בסיבוב עם כף היד או במערוך משתדלים להשאיר שוליים מעט עבים יותר.

  3. מניחים את הבצק על מגש אפייה עם נייר אפייה, ומניחים לו לנוח עוד כמה דקות.

  4. מורחים את הבצק ברוטב עגבניות, מפזרים את המוצרלה והפרמזן, ומוסיפים את הבזיליקום.

  5. אופים את הפיצה כ-10-15 דקות, עד שהיא מזהיבה וזהו יש פיצה מושלמת.


 

על המתכון לפיצה הביתית המושלמת

מתכון לפיצה לא חייב להיות מורכב – אבל כשהוא מבוסס על טכניקה אמיתית כמו פוליש, עם קמח איכותי ותפיחה איטית, הטעם והמרקם משתנים לחלוטין. הפיצה הזו מבוססת על בצק קלאסי, שמניב בסיס פריך עם שוליים מעט תפוחים, בדיוק כמו בפיצריות בנאפולי. התוספות נשארות פשוטות – רוטב עגבניות ביתי, גבינת מוצרלה טרייה, פרמזן ועלי בזיליקום – כי לפעמים, פחות זה יותר. מתכון שמתאים לכל מי שמחפש להכין פיצה ביתית ברמה של מסעדה, עם שליטה מלאה על הבצק, התוספות והאפייה.

 

ערכים תזונתיים ל־100 גרם (ללא תוספות):

הערכים התזונתיים מבוססים על המרכיבים והכמויות המופיעים במתכון ומחושבים ע"י מערכת AI (בינה מלכותית).

(מומלץ להתייחס לערכים אלו כאל הנחיה כללית, ולא כאל נתונים מדויקים לחלוטין)




Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page