קובה ישראלי: כל כך הרבה סוגי קובה מסביבנו, אז החלטנו לקחת קצת מכל מה שאנחנו אוהבים – ולהכניס הכל לסיר אחד. גם אדמדם, גם חמוץ-מתוק, והכי חשוב – מאוזן. חגיגה של מסורות עדות וטעמים עם שורש ישראלי והרבה אהבה!
מצרכים לקובה ישראלי
למעטפת:
½ ק"ג סולת
כפית מלח
1.5 כוסות מים (להוסיף בהדרגה)
לתערובת בשר:
5 כפות שמן
½ ק"ג בשר רזה
½ כפית מלח
½ כפית פלפל
½ כף בהרט לקובה
½ כוס פטרוזיליה קצוצה
לרוטב:
6 כפות שמן
1 בצל חתוך לפרוסות
2 גבעולי סלרי פרוסים
2 רסק עגבניות קטנים
½ כפית מלח
½ כף סוכר
½ כפית פלפל שחור
½ כפית פפריקה
כף מיץ לימון
4 כוסות מים
אופן ההכנה
המעטפת:
בקערה מערבבים סולת ומלח.
מוסיפים מים בהדרגה תוך כדי לישה עד לקבלת בצק אחיד.
מכסים את הבצק ומניחים בצד למנוחה.
המילוי:
מחממים שמן במחבת רחבה.
מוסיפים את הבשר, מלח, פלפל ובהרט ומטגנים עד שהבשר משנה את צבעו.
מכבים את האש, מצננים מעט ומערבבים עם הפטרוזיליה.
הרוטב:
מחממים שמן בסיר ומטגנים את הבצל והסלרי להזהבה קלה.
מוסיפים מלח, פלפל, פפריקה, רסק עגבניות, סוכר ומים. מבשלים כ-15 דקות.
טועמים ומתקנים את התיבול במידת הצורך.
הרכבת הקובה:
מרטיבים מעט את הידיים במים.
יוצרים כדור קטן מהבצק ובאגודל יוצרים שקע במרכזו.
ממלאים בכף מהמילוי ומהדקים היטב את הקצוות.
מכניסים את הקובות לרוטב כשהוא במצב רתיחה.
מנמיכים את האש ומבשלים כ-20 דקות.
ערכים תזונתיים ל-100 גרם:
הערכים התזונתיים מבוססים על המרכיבים והכמויות המופיעים במתכון ומחושבים ע"י מערכת AI (בינה מלכותית).
(מומלץ להתייחס לערכים אלו כאל הנחיה כללית, ולא כאל נתונים מדויקים לחלוטין)
Comments