אין בית טורקי שלא גדל על גרסה של פיאז, אותה מזה או סלט מפורסם שגלגול מוכר שלה בארץ הוא אותו סלט בצל בסומק בפלפליות שמקורו באדנה ויש אומרים שהוא המקור והבסיס לכל השאר, כאן מוגש המתכון המשפחתי עם ביצים רכות וזיתי טאסוס מאיזמיר.
מצרכים סלט פיאז:
2 כוסות שעועית מבושלת
חצי כוס זיתי טאסוס, מופרדים מהגלעין
בצל בינוני סגול, פרוס
חצי כוס פטרוזיליה, קצוצה
חצי כוס בצל ירוק, קצוץ
4 ביצים שבושלו 6 וחצי דקות מרגע הרתיחה
2 עגבניות בשלות ומקולפות
שן שום
מעט צ'ילי חריף, לפי הטעם האישי
רבע כוס שמן זית
5 כפות חומץ בן יין אדום
חצי כפית סוכר
כפית סומאק
3-4 טיפות שמן שומשום
מלח
פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
ערבבו את הבצל עם מעט מלח והניחו בצד לחצי שעה להגרת נוזלים.
סחטו היטב את הבצל בעזרת כפות הידיים, והעבירו לקערה עם השעועית, הזיתים ועשבי התיבול.
תבלו בשמן זית, חומץ בן יין, שום, סוכר, מלח (במתינות, כיוון שהזיתים מלוחים) ופלפל שחור גרוס. ערבבו היטב.
חתכו את העגבניות והביצים לרבעים, וסדרו מסביב לסלט.
פזרו מעל סומאק וכמה טיפות שמן שומשום להגשה.
ערכים תזונתיים ל-100 גרם:
הערכים התזונתיים מבוססים על המרכיבים והכמויות המופיעים במתכון ומחושבים ע"י מערכת AI (בינה מלכותית).
(מומלץ להתייחס לערכים אלו כאל הנחיה כללית, ולא כאל נתונים מדויקים לחלוטין)
Comentarios