עוגיות קוקוס ודובדבנים
- טעמים אורבניים
- 6 בינו׳ 2024
- זמן קריאה 1 דקות
עודכן: 6 באפר׳

עוגיות קוקוס קלאסיות עם טוויסט של דובדבנים מיובשים – קלות להכנה, פריכות מבחוץ ורכות מבפנים. מושלמות ליד הקפה או כתוספת מתוקה לאירוח.
מצרכים לעוגיות קוקוס ודובדבנים (כ 35 עוגיות):
125 גרם חמאה רכה
125 גרם סוכר דק
1 חלמון ביצה
1 כפית תמצית וניל
150 גרם קמח תופח
50 גרם קוקוס מיובש ומפורר
50 גרם דובדבנים מיובשים קצוצים
נשמר בכלי אטום עד 3 ימים או מקפיא עד חודש.
הוראות הכנה
מחממים תנור ל-180 מעלות או על טורבו ל-160 מעלות.
בקערה גדולה מקציפים יחד את החמאה והסוכר עד לקבלת קרם אוורירי.
טורפים פנימה את החלמון ולאחר מכן את הווניל.
מערבבים את שאר החומרים עד לקבלת תערובת אחידה.
מרפדים מגש בנייר אפייה.
קורצים מיד מהבצק כדורים קטנים במשקל כ-40 גרם כל אחד ומניחים על נייר האפייה, משאירים מרווח בין כל אחד.
אופים 12 דקות עד להזהבה.
מניחים להתקרר כמה דקות, ולאחר מכן השתמש במרית כדי להעביר לרשת.
אהבתם את המתכון? נשמח שתשתפו
על המתכון
עוגיות קוקוס הן קלאסיקה על זמנית שאף פעם לא נמאסת. הגרסה הזו משלבת דובדבנים מיובשים שמוסיפים נקודת חמיצות קלילה, לצד מרקם פריך מבחוץ ורך מבפנים. עם חמאה, וניל וקוקוס – כל ביס הוא מתוק, נימוח ומנחם. מתכון פשוט להכנה שמתאים גם למתחילים, וישתלב בצורה מושלמת בקופסת העוגיות של אחר הצהריים או כתוספת לשולחן אירוח קליל.
ערכים תזונתיים ל-100 גרם:
הערכים התזונתיים מבוססים על המרכיבים והכמויות המופיעים במתכון ומחושבים ע"י מערכת AI (בינה מלכותית).
(מומלץ להתייחס לערכים אלו כאל הנחיה כללית, ולא כאל נתונים מדויקים לחלוטין)
Comments