פחזניות גבינה מלוחות - גוז’ר
- טעמים אורבניים
- 24 בדצמ׳ 2023
- זמן קריאה 2 דקות
עודכן: 6 באפר׳

פחזניות גבינה מלוחות – גוז’ר בסגנון צרפתי, הן נשנוש חגיגי שכולו אוויר, גבינה וזהוב קריספי. הבצק הרבוך (פאטה שו) נטמע בגבינות קשות ומוגש חם, נפוח ונהדר לאירוח, לצד יין לבן או כפתיחה לארוחה חגיגית.
מצרכים לפחזניות גבינה מלוחות:
1 כוס מים
115 גרם חמאה
1/2 כפית מלח
1/2 כפית אבקת חרדל או גרגירי חרדל טחונים (לא חובה)
1 כוס קמח
4 ביצים
170 גרם גבינה קשה מגוררת (מומלץ: פרמז’ן, מונצ’גו, גרוייר)
ביצה טרופה למריחה (אופציונלי)
הוראות ההכנה:
מחממים תנור ל-200 מעלות צלזיוס ומרטיבים תבנית אפייה או מרופדים אותה בנייר אפייה.
מביאים לרתיחה בסיר את המים, החמאה, המלח ואבקת החרדל.
מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב עם מטרפה עד שנוצר בצק רבוך וחלק. מבשלים את הבצק כ-2-3 דקות תוך כדי ערבוב קבוע.
מעבירים את הבצק למיקסר ומערבלים במהירות נמוכה-בינונית כדי לצנן אותו.
לאחר שצונן מוסיפים את הביצים בהדרגה, כל פעם ביצה אחת ומערבלים היטב עד שהבצק מאוחד.
מוסיפים את הגבינה ומערבלים קלות עד שהיא נטמעת בבצק.
מעבירים את הבצק לשק זילוף עם צנתר רחב ומזלפים פחזניות בגודל של כדור גולף על התבנית, במרחק של כ-5 ס"מ זו מזו.
מברישים את הפחזניות בביצה טרופה ואם רוצים מפזרים מעט גבינה מגוררת מעל.
אופים את הפחזניות כ-10-15 דקות עד שהן מזהיבות יפה.
מגישים את הגוז’ר חמים או קרים, לפי הטעם.
רצוי למלא את הגוז’ר במילויים שונים, כגון סלמון מעושן, בצל ירוק וגבינת שמנת, או עגבנייה, מוצרלה, בלסמי ובזיליקום. אפשר גם להשתמש בגבינות אחרות, כגון גבינת עיזים, גבינת קממבר, או גבינת רוקפור.
אהבתם את המתכון? נשמח שתשתפו
על המתכון
פחזניות גבינה או גוז'ר הן פינוק צרפתי קלאסי שמתחיל בבצק רבוך (פאטה שו) ומסתיים בנשנוש מושלם – אוורירי, זהוב ועמוק בטעמי גבינה. הבצק מבושל עם חמאה ואז מועשר בביצים וגבינה קשה כמו פרמז'ן, גרוייר או מונצ’גו ומעוצב לכדורים קטנים שמתנפחים בזמן האפייה. פחזניות גבינה כאלה אידיאליות להגשה באירועים, קוקטיילים, או אפילו לצד קפה של אחר הצהריים. מרקם הפנים רך ונמס, בעוד שהחוץ פריך וזהוב. אפשר להגיש חם מהתנור או בטמפרטורת החדר. והטוב ביותר? הן תמיד נראות כמו מיליון דולר – אבל כל מה שצריך הוא חלבון, גבינה ואהבה לגבינות.
ערכים תזונתיים ל־100 גרם:
הערכים התזונתיים מבוססים על המרכיבים והכמויות המופיעים במתכון ומחושבים ע"י מערכת AI (בינה מלכותית).
(מומלץ להתייחס לערכים אלו כאל הנחיה כללית, ולא כאל נתונים מדויקים לחלוטין)
Comments