top of page

הצטרפו לערוץ ה WhatsApp שלנו!
קבלו מתכונים חדשים, טיפים קולינריים והשראה למטבח ישירות לנייד.

פטריות פורטובלו בשום וקרמל קמפרי

עודכן: 18 במרץ

פטריות פורטובלו מוקפצות בקמפרי ושום, מוגשות בצלחת אליפטית עם עשבי תיבול.
Photo by khezez


עומק, מתקתקות וארומה מיוחדת - נתחי פטריות פורטובלו שנצרבים עד שהם מקבלים צבע עמוק, סופגים את הארומה של שום, ג'ינג'ר וטארגון, ומתכסים בזיגוג עשיר של קמפרי וסוכר חום שמתקרמל עם גרידת תפוז. השילוב בין מתקתקות עדינה, מרירות אלכוהולית שמתעדנת בבישול וניחוח אניסי עדין, יוצר תבשיל עשיר, עמוק ואלגנטי. מתאים כתוספת למנה בשרית או כמנה עיקרית לצמחונים .פשוט, בטעם נפלא וממכר בכל ביס.


מרכיבים לפטריות פורטובלו:

  • 500 גרם פטריות פורטובלו חתוכות לרבעים

  • 3 כפות שמן זית

  • 3 שיני שום כתושות

  • 1 כפית ג'ינג'ר טרי קצוץ דק

  • ½ כפית מלח

  • ¼ כפית פלפל שחור טחון

  • 1 כף עלי טארגון קצוצים

  • ¼ כוס קמפרי

  • 2 כפיות סוכר חום

  • 1 כף חמאה

  • 1 כף פטרוזיליה קצוצה

  • גרידת תפוז



אופן ההכנה:

  1. מחממים מחבת רחבה על אש בינונית-גבוהה עם שמן זית.

  2. מוסיפים את הפטריות וצורבים במשך 2-3 דקות עד שהן מקבלות צבע עמוק.

  3. מערבבים ומוסיפים מלח, פלפל, שום, ג'ינג'ר וטארגון. מטגנים עד שהשום והג'ינג'ר משחררים ארומה.

  4. יוצקים את הקמפרי ומבשלים עד שהוא מצטמצם לחלוטין ומאבד את האלכוהול.

  5. מוסיפים את הסוכר החום וגרידת התפוז, מערבבים וממשיכים לבשל עד שהפטריות מצופות בזיגוג מקורמל.

  6. מכבים את האש, מוסיפים חמאה ומערבבים עד שהיא נמסה והתבשיל מבריק.

  7. מוסיפים פטרוזיליה קצוצה ומגישים חם.


ערכים תזונתיים ל-100 גרם:

הערכים התזונתיים מבוססים על המרכיבים והכמויות המופיעים במתכון ומחושבים ע"י מערכת AI (בינה מלכותית).

(מומלץ להתייחס לערכים אלו כאל הנחיה כללית, ולא כאל נתונים מדויקים לחלוטין)




Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page