הפרנה המרוקאית המסורתית, לחם רך ואוורירי עם קרום עדין ופנים ספוגי, נאפית בשיטה ייחודית על חלוקי נחל ליצירת טעם עשיר ומרקם מושלם. לחם מפואר שמלווה נהדר כל תבשיל, ממרח או רוטב.
מצרכים לפרנה מרוקאית:
קילו קמח
1 ביצה
1/3 כוס שמן
כף סוכר
כפית מלח
3 1/4 כוסות מים
כף שמרים יבשים
חלוקי נחל (ניתן להשיג בכל משתלה)
אופן ההכנה:
לשים את כל החומרים (למעט השמן והמלח) עם וו לישה במיקסר כ-10 דקות.מוסיפים את השמן והמלח בהדרגה ולשים עד להטמעתם. ממשיכים ללוש עד שמתקבל בצק רך, גמיש ולא דביק.
מכסים את הבצק בניילון נצמד ומתפיחים כשעה (תלוי במזג האוויר) עד להכפלת הנפח. לאחר מכן, מורידים את נפח הבצק בעזרת הידיים כדי להוציא ממנו את האוויר.
יוצרים כדורים שטוחים בצורת פיתה, מניחים על משטח עבודה ומכסים במגבת ובניילון כדי למנוע ייבוש. מתפיחים שוב כ-20-30 דקות.
מניחים חלוקי נחל על תבנית אפייה ומכניסים לתנור על מצב גריל עליון. מניחים את התבנית בשתי מסילות מתחת לגוף החימום העליון.
לאחר תפיחת הבצק, מניחים את הפיתות על האבנים שבתבנית ואופים בתנור שחומם מראש על החום הגבוה ביותר. יש להשגיח על הפיתות מאחר והן נאפות במהירות.
במקום תנור, ניתן להשתמש במחבת חשמלית לאפייה ייעודית.
ערכים תזונתיים ל-100 גרם:
הערכים התזונתיים מבוססים על המרכיבים והכמויות המופיעים במתכון ומחושבים ע"י מערכת AI (בינה מלכותית).
(מומלץ להתייחס לערכים אלו כאל הנחיה כללית, ולא כאל נתונים מדויקים לחלוטין)
留言