top of page

הצטרפו לערוץ ה WhatsApp שלנו!
קבלו מתכונים חדשים, טיפים קולינריים והשראה למטבח ישירות לנייד.

צ'ילי קון קרנה

מנת צ'ילי קון קרנה חריפה בצלחת לבנה ויפה

צ'ילי קון קרנה הוא תבשיל חריף המבוסס על בשר בקר טחון, שעועית, ירקות ותבלינים. הוא נחשב למאכל הלאומי של מדינת טקסס שבארצות הברית אך, מקורו אינו ברור. ישנן שתי גרסאות עיקריות למקורו של הצ'ילי קון קרנה. הגרסה הראשונה, טוענת שהתבשיל הגיע לאמריקה עם הספרדים במאה ה-16. הספרדים הביאו איתם את עגבניות, תבלינים חריפים, ובשר בקר טחון ואלה היו המרכיבים העיקריים של הצ'ילי קון קרנה המקורי. הגרסה השנייה טוענת, שהתבשיל פותח על ידי בוקרים אמריקאים במאה ה-19. הבוקרים היו צריכים מקור מזון קל להכנה וקל לשמירה והם מצאו שצ'ילי קון קרנה עונה על הקריטריונים הללו. התבשיל הפך לפופולרי במהירות ברחבי ארצות הברית, ובשנות ה-30 של המאה ה-20 הוא כבר היה פופולרי ברחבי העולם. כיום, צ'ילי קון קרנה הוא מנת פופולרית ברחבי העולם. הוא מוגש בדרך כלל עם אורז לבן, טורטיות או צ'יפס. ניתן גם להוסיף לו שמנת חמוצה, גבינה או בצל ירוק קצוץ.


זמן הכנה: כ-2 שעות | רמת קושי: בינונית | ערכים תזונתיים


מצרכים לצ'ילי קון קרנה (6-8 מנות)

  • 5 שיני שום קצוצות

  • 250 גרם בצל קצוץ

  • פלפל גמבה אדום חתוך לקוביות קטנות

  • פלפל צ'ילי קצוץ (אופציונלי)

  • 20 גרם פלפל חלפיניו משומר קצוץ

  • חצי כפית ממרח פלפל צ'יפוטלה מעושן

  • 500 גרם בשר בקר טחון

  • 45 גרם שמן זית

  • מלח ופלפל שחור טחון לפי הטעם

  • 1 כפית צ'ילי גרוס

  • 1 כפית כמון

  • 1 כפית פפריקה מתוקה

  • 1 כפית פפריקה חריפה

  • כפית סוכר חום

  • 400 גרם עגבנייה מרוסקת (טבעית או משומרת)

  • 300 מ"ל ציר עוף (או בשר)

  • 2 כפות סויה

  • 300 גרם שעועית מבושלת (שחורה או חומה או אדומה)


הוראות הכנה:

  1. מחממים את שמן הזית בסיר גדול על אש בינונית.

  2. מוסיפים את השום והבצל ומטגנים עד שהבצל הופך לשקוף כ-5 דקות.

  3. מוסיפים את קוביות הגמבה האדומה, פלפל צ'ילי (אם משתמשים) והחלפיניו ומטגנים עוד כ-2 דקות.

  4. מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים עד שהוא משנה את צבעו ומפוררים באמצעות כף עץ כ-5 דקות.

  5. מוסיפים את התבלינים, הסויה והעגבנייה המרוסקת ומערבבים היטב.

  6. מוסיפים את ציר העוף והסוכר ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים על אש בינונית-נמוכה מכוסה, במשך 25 דקות.

  7. מוסיפים את השעועית המבושלת ומערבבים היטב. מבשלים עוד 10 דקות.

  8. מתקנים תיבול ומגישים חם.

צ'ילי קון קרנה מוגש בדרך כלל עם אורז לבן, טורטיות או צ'יפס.
ניתן גם להוסיף לו שמנת חמוצה, גבינה או בצל ירוק קצוץ.

ערכים תזונתיים לצ'ילי קון קרנה (ל-100 גרם מנה)

הערכים התזונתיים מבוססים על המרכיבים והכמויות המופיעים במתכון ומחושבים ע"י מערכת AI (בינה מלכותית).

(מומלץ להתייחס לערכים אלו כאל הנחיה כללית, ולא כאל נתונים מדויקים לחלוטין)


56 צפיות0 תגובות

פוסטים קשורים

הצג הכול

Comentários

Avaliado com 0 de 5 estrelas.
Ainda sem avaliações

Adicione uma avaliação
bottom of page