top of page

הצטרפו לערוץ ה WhatsApp שלנו!
קבלו מתכונים חדשים, טיפים קולינריים והשראה למטבח ישירות לנייד.

צלי בקר ברוטב פטריות

צלי בקר פרוס בתבנית עם פטריות ורוטב עשיר ביין אדום.

הגרסה הישראלית לצלי בקר המוכר היא למעשה תבשיל המורכב משילוב של מנות אירופיות קלאסיות, כמו גולש אוסטרו-הונגרי וביף בורגיניון צרפתי. עם השנים, המנה הזו התאחדה והפכה לאייקון קולינרי שכל עקרת בית ואולם אירועים יצרו לה גרסה משלהם – חגיגית, עמוסת טעמים, ומושלמת לחגים ואירועים משפחתיים.



מצרכים צלי בקר ברוטב פטריות:

לבשר:

  • 2 ק"ג בשר מס' 5 (שלם)

  • 2 עצמות מח

  • 1 בצל שלם

  • 2 עלי דפנה

  • 3 גרגרי פלפל אנגלי

  • חצי כפית גרגירי פלפל שחור

  • 1 גזר שלם

  • 1 גבעול סלרי

לפטריות:

  • 600 גרם תערובת פטריות שאוהבים

  • 1 בצל גדול חתוך לקוביות

  • 2 גבעולי סלרי חתוכים לקוביות

  • 2 גזרים חתוכים לקוביות

  • כף טימין קצוץ

  • 4 עלי מרווה

  • 4 שיני שום כתושות

  • כף רסק עגבניות

  • 2 כפות רוטב סויה

  • חצי בקבוק יין אדום יבש

  • כף דבש

  • מלח ופלפל לפי הטעם

  • קורט צ'ילי חריף

  • חצי ליטר מי בישול מרוכז (מהבשר)


אופן ההכנה

הכנת הבשר

  1. הנח את הבשר השלם ועצמות המח בסיר גדול, ומלא במים עד לכיסוי.

  2. הוסף את הבצל, עלי הדפנה, הפלפל האנגלי, גרגרי הפלפל השחור, הגזר וגבעול הסלרי.

  3. הבהר את המים על ידי הבאתם לרתיחה והסרת הקצף שנוצר.

  4. הנמך את האש ובשל על אש קטנה למשך כ-3 שעות, עד שהבשר רך מאוד.

  5. סנן את הנוזלים ושמור כחצי ליטר מהם. הנח את הבשר ללילה במקרר ופרוס אותו לפרוסות או קוביות.

הכנת הפטריות

  1. במחבת רחבה או בסיר שטוח, חמם מעט שמן זית וטגן את הבצל הקצוץ עד שקיפות.

  2. הוסף את הסלרי, הגזר, והפטריות, ובשל תוך ערבוב עד שהירקות מתחילים להתרכך.

  3. הוסף את השום, הטימין, המרווה, וטגן כ-2 דקות נוספות עד שיריחו נהדר.

  4. ערבב פנימה את רסק העגבניות, רוטב הסויה, היין האדום, הדבש, המלח, הפלפל וקורט הצ'ילי.

  5. הוסף את מי הבישול המרוכז, הביא לרתיחה, ולאחר מכן הנמך את האש ובשל במשך כ-20 דקות, עד שהרוטב מצטמצם מעט.


חיבור הצלי

  1. הנח את פרוסות הבשר בתבנית אפייה עמוקה או בסיר שמתאים לתנור.

  2. שפוך את תבשיל הפטריות והרוטב מעל הבשר, ודא שהרוטב מכסה היטב.

  3. כסו בנייר אלומיניום או במכסה, ואפה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כשעה.






ערכים תזונתיים ל-100 גרם:

הערכים התזונתיים מבוססים על המרכיבים והכמויות המופיעים במתכון ומחושבים ע"י מערכת AI (בינה מלכותית).

(מומלץ להתייחס לערכים אלו כאל הנחיה כללית, ולא כאל נתונים מדויקים לחלוטין)



צפייה 10 תגובות

פוסטים קשורים

הצג הכול

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page