top of page

הצטרפו לערוץ ה WhatsApp שלנו!
קבלו מתכונים חדשים, טיפים קולינריים והשראה למטבח ישירות לנייד.

קרפ סוזט

עודכן: לפני 3 ימים

קרפ סוזט ברוטב תפוזים ופורט על צלחת הגשה
צילום: gorchittza2012

קרפ סוזט הוא קינוח צרפתי קלאסי שמשלב קרפים דקיקים ורכים ברוטב תפוזים מתוק־חמוץ עם חמאה, פורט ואגוז מוסקט. קינוח אלגנטי, מרשים ומושלם לאירוח או לערב רומנטי.

מצרכים לקרפ סוזט:

לקרפים:

  • 2 ביצים

  • 1 כוס חלב

  • 1/2 כוס קמח

  • 1 כפית סוכר

  • 1/4 כפית מלח

לרוטב:

  • 1 כוס מיץ תפוזים

  • 1/2 כוס יין פורט

  • 1/4 כוס סוכר

  • 60 גרם חמאה

  • 1 כפית קליפת לימון מגוררת

  • 1/4 כפית אגוז מוסקט טחון



הוראות הכנה:

הכנת הקרפים:

  1. מערבבים את כל המרכיבים בקערה גדולה עד לקבלת בלילה חלקה.

  2. מחממים ומשמנים קלות מחבת קרפים על אש בינונית.

  3. יוצקים כף מהבלילה למחבת ומטגנים במשך 1-2 דקות מכל צד, או עד שהקרפ מזהיב.

  4. חוזרים על הפעולה עם כל הבלילה.

הכנת הרוטב:

  1. מחממים מחבת גדולה על אש בינונית.

  2. מוסיפים את מיץ התפוזים, היין הפורט, והסוכר. מביאים לרתיחה, ומבשלים במשך 5 דקות, או עד שהרוטב מסמיך מעט.

  3. מוסיפים את החמאה, קליפת הלימון, ואגוז המוסקט. מערבבים עד שהחמאה נמסה והרוטב מתאחד.

  4. מקפלים קרפ למשולש ומוסיפים למחבת עם הרוטב לדקה שיספג ברוטב וכך ממשיכים לבא אחריו.

  5. מניחים קרפ על צלחת הגשה, מניחים מעל שכבה מרוטב התפוזים.

  6. מפזרים מעל אבקת סוכר ומגישים.

אהבתם את המתכון? נשמח שתשתפו

 

על המתכון

קרפ סוזט הוא הרבה מעבר לקרפ פשוט – מדובר בקינוח צרפתי קלאסי שמציע חוויה של ממש. הקרפים הדקיקים סופגים רוטב עשיר שמבוסס על מיץ תפוזים, חמאה רכה ויין פורט שמוסיפים עומק ואלגנטיות. השילוב של קליפת לימון ואגוז מוסקט מוסיף טוויסט ארומטי שהופך כל ביס לנפלא. זוהי מנה מרשימה במיוחד לאירוח – בין אם תגישו אותה עם כדור גלידה וניל בצד או תתנו לרוטב לעשות את כל העבודה, היא תמיד תפתיע. קרפ סוזט מצטיין בפשטות ההכנה אך מרגיש כמו קינוח של מסעדת שף.

 

ערכים תזונתיים ל־100 גרם:

הערכים התזונתיים מבוססים על המרכיבים והכמויות המופיעים במתכון ומחושבים ע"י מערכת AI (בינה מלכותית).

(מומלץ להתייחס לערכים אלו כאל הנחיה כללית, ולא כאל נתונים מדויקים לחלוטין)




Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page